עונת המלפפונים היא בקיץ, אך כתוצאה מגידול בשיטות חקלאות מודרניות היום ניתן לקנות מלפפונים במשך כל השנה. ומאותה סיבה למעשה לא ניתן להבדיל בין הזנים השונים, כולם נראים אותו דבר וכולם איבדו את טעמם כמעט לחלוטין. המלפפון מורכב ברובו ממים-98 אחוזים. בנוסף, הוא מכיל סיבים תזונתיים, חומצה קופאינית,חומצה טרטרונית, גלוקוז, פרוקטוז, אמילן, ויטמינים (E,B1,' B2, B3,B5,B6, B9,K, H,קרוטין, PP,C,), מינרלים (קליום, יוד, קדמיום, מגנזיום, זרחן, ברזל, סידן, כלור, כרום, אלומיניום, נחושת, פלואור, אבץ, מנגן, מוליבדן, סיליצאה, צירקוניום, ניקל, כסף וטיטניום). רוב הויטמינים והמינרלים של המלפפונים מרוכזים בקליפתם, ואילו הבשר שלהם מכיל כמעט רק סיבים ומים. באירופה מלפפון שימש בתור צמח מרפא ידוע לפחות מימי היפוקרטס. השתמשו במלפפון לצרכי רפואה גם בארצות אסיה, הוא ידוע כצמח מרפא ברפואה הסינית וההודית וברפואה העממית של כל ארצות אירופה. למה לאכול מלפפון? לחידוש הכוחות בסוף היום. בכל דיאטות הרזיה, כי יוצר הרגשת שובע, מאזן את התאבון ויחד עם זאת מכיל מעט מאד קלוריות (רק 13 ל-100 גר) לשיפור העיכול כצמח משתן לשיפור הפרשת מיצי מרה במקרים של עצירות נגד בצקות למניעת הצטברות מלחים במפרקים לשמירה על פעילות תקינה של בלוטת התריס לשמירה על בריאות השיער לשיפור עיכול חלבונים (לכן חשוב לאכלו לצד מאכלים קשים לעיכול, כמו, למשל, בשר.) להורדת לחץ דם לחיזוק שריר הלב להעלאת חומציות הקיבה להוצאת פסולת מהגוף לשיפור תיפקוד הכבד לאנשים הסובלים מדלקות פרקים ומחלת גאוט לשיפור יכולת ההבראה של הגוף, במיוחד ממחלות חיידקיות מלוות במוגלה לאיזון מערכת העצבים לשיפור של הזיכרון לטיפול בדלקת חניכיים לשיפור ספיגת פחמימות להורדת חום גבוה במחלות חום לאיזון רמת הסוכר בדם במקרים של סחרחורת כתוצאה מעייפות שימושים רפואיים שמציעה הרפואה עממית: אם יש שיעול לח וליחה – להוסיף ל-2 כפות מיץ מלפפון דבש על קצה המזלג, לערבב ולשתות. לחזור על זה 3-4 פעמים ביום בהתאם לדרגת השיעול. במקרים של כאב ראש ונדודי שינה – להריח מלפפונים. (נכון להיום לא חושבת שיש טעם לנסות שיטה זו, אלא אם כן מדובר במלפפון אורגני) בהשמנת יתר: פעם בשבוע לאכול רק מלפפונים. יש לאכול לא פחות מ-2 קג" מלפפונים במשך היום ב5-6 מנות. השיטה יעילה גם ללא שילוב עם פעילות ספורטיבית. לטיפול בצהבת ומחלות כבד: לשים מלפפונים צהובים (שעבר את זמנם) לסיר, לשפוך עליהם מים רותחים עד שיכסו אותם לגמרי, להביא לרתיחה ולהמשיך ולהרתיח במשך 10 דקות. לצנן את הנוזל עד לפי הצורך ולשתות. לכוויות: לשים עיגולי מלפפון על מקום הכוויה. נגד ריח רע מהפה – ללעוס מלפפון כדקה להוצאת נוזלים מיותרים בזמן ההריון ובימי הוסת – להרבות באכילת מלפפון או לשתות מיץ מלפפון להורדת חום: לשתות כוס מיץ מלפפון ולהתנגב עם מגבת ספוגה במיץ מלפפון לטיפול בדלקת הסימפונות: לערבב 3 כפות מיץ מלפפון עם כפית גדושה של דבש. לקחת 4 פעמים ביום, לא יחד עם האוכל. להמסת אבנים בכיס המרה: לשתות כל יום 1/2 ל' מיץ מלפפון. הטיפול נמשך מספר חודשים. לטיפול במחלת גאוט: לשתות כל יום תערובת של כוס מיץ מלפפון עם כוס מיץ גזר מיץ מלפפונים? כן! מיץ מלפפונים הינו בעל ערך רפואי מאד גבוה. יש לו יכולת מדהימה להוציא מהגוף פסולת, רעלים ומתכות כבדות. שימו לב- יש לשתות אותו מיד אחרי הסחיטה, אך לא מאוחר מרבע שעה אחרי הסחיטה. בנוסף, אין לשתות מיץ מלפפון לאנשים הסובלים מאבנים בכליות, מכיב בקיבה ומדלקת בקיבה עם חומציות גבוהה בקיבה ברקע. אם התחלתם לאכול מלפפון והוא התגלה כמר – אל תזרקו אותו. החומר שגורם לטעם מר במלפפונים מונע התרבות תאי סרטן. בסין השתמשו במלפפונים מרים לטיפול במחלות לב, לבלב וכבד. מלפפונים כאלה מומלצים גם לאנשים בעלי כתמים חומים על העור ("כתמי זקנה") שימושים נוספים למלפפון: אם אינכם רוצים שהמראה בחדר אמבטיה לא תתכסה באדים (ובנוסף גם יהיה ריח נעים) – לפני שאתם מתחילים להתקלח עברו על המראה עם עיגול של מלפפון. לדחיית חרקים: שימו עיגולי מלפפון לכלי חד-פעמי מנייר אלומיניום. אם נגמרה לכם בהפתעה משחת הנעליים –שפשפו את הנעליים בעיגולי מלפפון. נגד חריקות דלת במקום שמן ניתן להשתמש במלפפון לניקוי כתם על הכריים או על הברז – לשפשף את הכתם בעיגול של מלפפון למי אסור לאכול מלפפונים? מלפפונים מעלים את רמת החומציות בקיבה, לכן אנשים שסובלים מחומציות גבוהה בקיבה, מכיב קיבה או מדלקת בקיבה (גסטריטיס) צריכים להזהר מצריכת מלפפונים. אנשים שסובלים משלשולים לא צריכים לאכול מלפפונים. כמו כן נשים מניקות צריכות להזהר בצריכת מלפפונים, כי הם יכולים לגרום לשלשולים וגזים אצל התינוקות. מלפפונים שאינם אורגניים מכילים בתוכם, במיוחד בקליפתם, הרבה חומרי הדברה וניטרטים, שפוגעים בפוריות האדם וגורמים למחלות מערכת העיכול, כליות ולבלב. לשם הקטנת כמות הניטרטים הנמצאים במלפפונים חותכים את הקצוות שלהם (כי הם מכילים את הריכוז הגבוה ביותר של ניטרטים) ומשרים אותם בתוך מים ל-6-8 שעות. עצה קטנה: אל תגדלו מלפפונים יחד עם עגבניות, אל תשמרו אותם יחד ואל תאכלו אותם יחד. מלפפונים ועגבניות טובים כל אחד לחוד, אך הורסים אחד את השני כשהם ביחד. ד"ר יעל טוקצ'ינסקי, אבחון וטיפול בנטורופתיה, הומאופתיה, דיקור, פרחי באך, צמחי מרפא, טיפולים אנרגטים. מסייעת לטיפול בבעיות וסוגיות שונות הקשורות בפיריון הריון ולידה. http://www.yaelclinic.co.il