רון קרמן
רון קרמןאלמגור

מכתבו של ראש הממשלה ערב ההצבעה על אישור רשימת הרוצחים המיועדים לצאת לחופשי אמור להדליק נורות, אורות וזרקורים אדומים.

לא רק משפחות חללי הטרור מרגישות נבגדות על ידי ראש הממשלה אשר פעם אחר פעם פוגע בהם ללא להניד עפעף. הפעם כל עם ישראל באשר הוא טוב יעשה באם יתכונן לגרוע מכל בחודשים הקרובים.

במכתבו פונה ראש הממשלה כאדם המבקש אמפטיה ואשר כבר מודה בכישלונו ומבקש את הבנת הציבור בתבוסתנות ערב כניסתו למשא ומתן. עדין לא החל המשא ומתן וראש הממשלה מגלה לנו שהוא כחומר ביד היוצר. (האמריקאי או הפלשתיני – יבחר הקורא את היוצר שהוא מעדיף)

עם כניסת השבת ידע עם ישראל כי לממשלה תוגש רשימה של 82 רוצחים לא כולל ישראלים, במכתבו של ראש הממשלה בצאת השבת מגדיל ראש הממשלה את מספר המיועדים לשחרור ל-104 רוצחים כולל ישראלים.

מר נתניהו מציין שערכי הצדק תלויים מנגד לעיניו ומיד דורס אותם ברגל גסה. להוסיף חטא על פשע נוספה עוד חומה לסודיות – כלפי הציבור הישראלי בלבד, אך לא כלפי ההנהגה הפלשתינית – את הרשימה המלאה תקבע ועדת ביטחון מצומצמת, קרי עושי דברו של ראש הממשלה.

כאשר כבר בפתיחת המשא ומתן לראש הממשלתי אין עמדה תקיפה ונחרצת, או כפי שנהוג לומר בלשון העם עמוד שידרה, מה הפלא שראש ממשלתי ייכנע לדרישות הפלשתינים בכל שאר הנושאים העיקריים: החזרה לגבולות 1967 והקפאת הבנייה. הפלשתינאים כבר למדו את השיטה – בכל פעם שדרישותיהם לא ייענו הם יאיימו בפרישה מהשיחות וראש ממשלתי על מנת שלא להעניק להם "אמתלה להתחמק מהשיחות" ייכנע ובכך ויירצה את רצון האח הגדול היושב בוושינגטון, וזאת במחיר כבד שאזרחי ישראל ישלמו בעתיד.

הצד הפלשתיני, כבוד ראש הממשלה, רוצה גם רוצה בסיום אמיתי של הסכסוך אך לא על פי הבנתך, זאת למדנו כולנו במרוצת השנים והשיחות, הוא אכן רוצה בסיום אמיתי וגם סופי! היו עוד שרצו בסיום הסופי שלנו. גישתו זו של ראש ממשלתי בנקודת הפתיחה טוב יעשה באם יוצהר על מכירת חיסול ובכך לסיים את השיחות.

אסור לחברי הממשלה להיכנע כבר בתחילת השיחות לדרישות לא מוסריות ודרישות הפוגעות בביטחון אזרחי ישראל! כולי תקווה שחברי הממשלה ידחו את הצעתו של רוה"מ לכניעה לא מוסרית של שחרור רוצחים ביום ראשון בבוקר ובכך יתנו שביב תקווה לאזרחי ישראל שאכן המשא ומתן שאנו עומדים בפתחו הינו למען עתידם וביטחונם של אזרחי ישראל היום ולדורות הבאים.

הכותב הוא רון קרמן, אביה של טל ז"ל, בת 17, נהרגה בפיגוע בקו 37 בחיפה בשנת 2003.