מנהל הספריות ב'יד ושם', ד"ר רוברט רוזט, מתייחס למותו של לאדיסלוס (לאסלו) צ'אטארי, שהוגדר כפושע הנאצי הנמלט המבוקש בעולם.

בראיון לערוץ 7 הסביר רוזט איך העולם ומדינת ישראל לא הצליחו להביא את צ'אטארי לדין, "הוא הובא לדין ב-1948 והתחמק לקנדה. אחר כך כל העניין של פשעי מלחמה לא היה בראש מעייני העולם ובנוסף לכך הוא לא היה איש מאוד חשוב. היו הרבה אנשים כמוהו בעולם ויותר חיפשו אנשים כמו אייכמן שהיה בעל תפקיד מרכזי בשואה ולא כמו צ'אטארי שהיה אחראי על מקום אחד".

"הנזק שצ'אטארי לא הובא לדין הוא בכך שלא נעשה צדק", אומר רוזט, "האיש אחראי על גירושים של 15,000 יהודים ומותם של 80% מהם. מעבר לזה, שמביאים פושע נאצי לדין לומדים מה הוא עשה ועל העבר וזה גם חלק מהשואה".

לסיום אומר ד"ר רוזט, "אין היום עוד הרבה נאצים שחיים. אנחנו ביד ושם לא עוסקים ברדיפת פושעי המלחמה אלא תיעוד והנצחה. ליד ושם יש 160 מליון דפי עד ואלה שמחפשים אותם משתמשים בהם. המספר של פושעי הנאצים שחיים היום הוא קטן, מי שהיה קצין נאצי בשואה בן 30 אז היום הוא מעל גיל 100 כך שאין הרבה סיכוי שיחיה. יש היום ארגונים שעוסקים ברדיפה אחרי הנאצים והרשימה שלהם מצטמצמת מיום ליום".