
ערב בנות ואמהות התקיים אמש (שני) בבית הספר ממ"ד יקיר שבשומרון, לרגל יום פטירת רחל אמנו.
במהלך הערב, בו עסקו הבנות בלימוד משותף וארזו חבילות שי לחיילים, הזמינה מנהלת ביה"ס דליה רובין את אדווה ביטון, אמה של אדל ביטון שנפגעה בפיגוע אבנים לפני כ- 7 חודשים לומר תפילה.
בנותיה של אדווה לומדות בבית הספר והופיעו יחד עם כל בנות בית הספר בפני ההורים.
אדווה ריגשה את הבנות כאשר אמרה להן, "התפילה שלכן עוזרת. אל תפסיקו להתפלל. אתן רואות: אדל מגיבה, היא אוכלת סוכרייה, והרופאים לא נתנו לה יותר מ 24 שעות".
לאחר מכן הקריאה אדווה את התפילה המרגשת של רחל ופרצה בבכי.
דליה רובין, מנהלת בית הספר, אמרה, כי "אדווה נותנת לנו השראה וכוח. היא מופת לאם מסורה. מי ייתן ונזכה לראות את אדל עולה לכתה א' בבית הספר עם שאר בנות גילה וירוו הוריה ממנה רוב נחת".
גרשון מסיקה, ראש המועצה האזורית שומרון, אמר בעקבות הדברים, כי "כל השומרון ועם ישראל אומר תפילה לרפואתה של אדל הקטנה. עמידתה האיתנה של משפחתה של אדל נותנת לכולנו כוח ומזכירה לנו להרים ראש ולא להכנע לטרור בכל מקום שהוא".