אוריאן בן כליפא
אוריאן בן כליפאצילום: יונתן זינדל, פלאש 90

בית משפט השלום בירושלים הרשיע היום (שלישי) את אוריאן בן כליפא, שוטרת מג"ב הנאשמת בתקיפת בת המוכתר חלא סלים ובגרימת חבלה במהלך פעילות מבצעית בשער האריות.

מנגד, בן כליפא זוכתה מהחשד לשיבוש הליכי משפט, לאחר שלכאורה מסרה דיווח כוזב על השתלשלות האירוע במהלך חקירתה.

"אין חולק על הקושי והמתח שמביא לביצוע משימה זו. לצד זאת, יש להפגין אורך רוח ולהימנע מעימותים פיזיים, ולא כך נהגה הנאשמת. גם אם היתה התנגדות מצד המתלוננת היא היתה רפה. מעשה התקיפה של הנאשמת נעשו בחוסר סמכות", כתבה השופטת.

השופטת מתחה גם ביקורת על מח"ש: "החוקרים המתינו זמן רב לזמן את העדים לאירוע - בני משפחה של המתלוננת. נוכחות של אבי המתלוננת בחקירת האח ותרגום הדברים מלמדת על טעות יסודית של מח"ש. לא נגבתה עדות משוטרי יס"מ ונראים בסרטונים. בנסיבות אלה שהחקירה התנהלה כה ברשלנות העמדתה לדין את תחושת הצדק ולכן אין להרשיעה בה".

בית המשפט ציין עם זאץ כי הנאשמת היא צעירה בעלת שאיפות נורמטיביות, שהקדישה חלק ניכר מחייה הבוגרים לשירות המדינה ואזרחיה, ואשר כשלה וסטתה מן השורה במהלך פעילות מבצעית בתנאים לא פשוטים ובגזרה נפיצה. נתונים אלה אמנם אינם פוטרים אותה מאשמה, אך הם יישקלו ויבואו לידי ביטוי במסגרת קביעת העונש.

עו"ד אייל בסרגליק שייצג את השוטרת מסר: "תם אך לא נשלם. אוריאן זוכתה משיבוש הליכי משפט וזוכתה מתקיפה חבלנית והורשעה בתקיפה סתם שלא יוחסה לה בכתב האישום. נבחן את הכרעת הדין לצורך הגשת ערעור לאחר שינתן פסק דין. אין כל ספק כי הבסיס הראייתי זועק לזיכוי וכך נפעל".

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר הגיב "תמוה ששופטת שזיכתה קצין במשטרה שהכה נער חרדי באגרופים וטענה שיש להבין ש'אינו עובד בתנאי מעבדה', לא לקחה בחשבון את העובדה שהלוחמת גם היא לא פעלה 'בתנאי מעבדה'.

מכל מקום, מבחינתי הכרעת הדין - שאינה סופית וחלוטה, לא סוף פסוק של שירות הלוחמת במשטרה ודאי כאשר זוכתה מהעבירות החמורות. אלמד את פסק הדין, אבקש מהמפכ"ל ומפקד מג"ב לגבש עמדתם ואו אז תתקבל החלטה סופית בעניין הלוחמת".

00:00
00:00
01:38

נזכיר כי התקיפה המיוחסת לשוטרת התרחשה בשנת 2021 במהלך פעילות מבצעית בירושלים אז בן כליפא הוצבה כלוחמת במשמרת האבטחה באזור ונדרשה לאכוף את הסדר. למקום הגיעה הצעירה הערבייה, חנא סלים, ובתוך זמן קצר התפתח בין השתיים עימות שהגיע לאלימות פיזית.

"למקום הגיעה האישה, נעמדה על הגדר המשטרתית והחלה לקרוא קריאות הסתה: 'זו האדמה שלנו, הארץ שלנו'", טענה הלוחמת בפני החוקרים. "אני ושוטר נוסף ביקשנו שתזוז ותאפשר לנו לבצע את עבודתנו. היא סירבה והמשיכה לצעוק. הזזתי אותה והיא בתגובה דחפה אותי. לא החזרתי לה, כל המטרה שלי הייתה להרחיק אותה מהמקום".

לאחר האירוע נשקה של הלוחמת הוחרם והיא הוצאה לחופשה בכפייה.