00:00
00:00
00:00
טקס השבעה אלטרנטיבי לאסתר חיות

עשרות מתושבי דרום תל אביב יחד עם פעילי תנועת "אם תרצו" ואזרחים נוספים, קיימו היום (ה') טקס השבעה אלטרנטיבי לנשיאת בית המשפט העליון הנכנסת אסתר חיות, מול בית נשיא המדינה בירושלים.

טקס ההשבעה האלטרנטיבי ביקש להמחיש את הניתוק הקיים בין פסיקות בית המשפט העליון לבין הציבור הישראלי, שתושבי דרום תל אביב הם מבין נפגעיו העיקריים.

במהלך טקס ההכתרה, נפרס שטיח אדום, הוצב כיסא מלכותי וכן הוכן כתר, מתוך כוונה להדגיש מי היא המלכה האמיתית של מדינת ישראל.

תושבי דרום תל אביב, נתניה, פתח תקווה, נתיב האבות, עמונה ומפוני עפרה יחד עם משפחות שכולות ותנועת "אם תרצו", קראו לנשיאה הנכנסת לבוא ולהתייצב בטקס ההכתרה ודרשו להפסיק את המדיניות המפלה של בג"ץ נגדם.

לדברי המפגינים, בית המשפט העליון החליף את ממשלת ישראל, ופסיקותיו פוגעות יום יום באזרחי המדינה. המפגינים נשאו שלטים וקראו: "אסתר חיות תחזירי את השפיות", "העם דורש בג"ץ ישראלי. וכן "נשבעים לעמוד מול עריצות הבג״ץ'' ו-"נשבעים לשחרר את השכונות מהכיבוש האריתראי-סודני''.

בין המוחות בטקס ההכתרה האלטרנטיבי הייתה גם מירב חג'אג', אימה של סגן שיר חג'אג' הי"ד שנרצחה בפיגוע בארמון הנציב בחודש ינואר השנה. חג'אג' שיגרה אמש מכתב מרגש לשופטת חיות בו דרשה כי בית המשפט העליון לא יאפשר את החזרת גופות המחבלים לבני משפחותיהם, דרישה שנידונה בימים אלה בבג"ץ.

שפי פז, מראשי מטה המאבק של תושבי דרום תל אביב, אמרה "באנו היום להפגין בשעת ההשבעה של הנשיאה החדשה של בית המשפט העליון, כדי להגיד לה שמאסנו בפיראטיות המשפטית של בג״ץ ובעריצות של מערכת המשפט.

''באנו להציב בפניה מראה באמצעות טקס השבעה אלטרנטיבי האומר: 'אני אסתר חיות נשבעת לשמור אמונים לעם ישראל ולמדינת ישראל ולהעמיד לנגד עיני את טובת אזרחיה על פני טובת צריה וצורריה'.''

פז הזכירה כי "רק השבוע שחרר בית המשפט אריתראי מסומם ואלים, שזרק לבנה לראשו של עובר אורח בן 78, מכיוון שהפצוע היה ׳מבולבל׳ בעדות שמסר. למרות בקשת המשטרה, שיחרר בית המשפט את המסתנן חזרה לרחובות דרום תל אביב כדי לחפש את הקורבן הבא. עד מתי דמנו יהיה הפקר?!".

בין המשתתפים בטקס ההכתרה היו גם פעילי תנועת 'אם תרצו' שקראו לשנות את מדיניות בית המשפט המפלה את אזרחי ישראל.

ראש אגף מדיניות בתנועת "אם תרצו" אלון שוורצר אמר ''באנו להזכיר לנשיאה הנכנסת של בית המשפט העליון כי אזרחי המדינה אינם שקופים וגם להם יש זכויות אדם. אנו מצפים מבג"ץ לשרת בראש ובראשונה את האינטרס של אזרחי ישראל ולא של ממשלות זרות המשתמשים בארגוני דה לגיטימציה שונים כדי לפגוע השכם וערב בחייהם של תושבי דרום תל אביב, המשפחות השכולות וחיילי צה"ל.

הוא הבטיח, ''אנו נמשיך להפגין כל עוד אזרחי ישראל לא יזכו לצדק במאבקם מול האטימות המשפטית. בידי השופטת חיות לשנות את המציאות הקלוקלת בה בג"ץ הפך להיות מנותק מהעם. הגיע הזמן לבג"ץ ישראלי".

צילום: חזקי ברוך
צילום: חזקי ברוך
צילום: חזקי ברוך
צילום: חזקי ברוך
צילום: חזקי ברוך
צילום: חזקי ברוך
צילום: חזקי ברוך