לוחמים באימון
לוחמים באימוןצילום: דובר צה"ל

דובר צה"ל הודיע כי התקבלו דיווחים אודות הודעות שקיבלו חיילים בווטסאפ, מהם עולה כי אנשים בלתי מזוהים ביקשו מלוחמים את לוח הזמנים של הגדוד שבו הם משרתים.

"זה ישראל מגדוד 51 אחי", נכתב. מספר חיילים מחטיבת הצנחנים דיווחו למפקדים על הודעות משונות מגורמים אלמונים שביקשו בהודעות ווטסאפ לקבל חומר מסווג מאוד.

לוחם המשרת בגדוד 890 של הצנחנים קיבל הודעה בווטסאפ ממספר לא מוכר. הפונה הציג עצמו בעברית כחייל מגדוד אחר וביקש לקבל מידע על גרף האימונים והתעסוקות המבצעיות של גדוד 890. מידע שכזה עלול להיות בעל ערך רב לכל אויב, ובין השאר הוא כולל את המועדים שבהם עוזב הגדוד את הגזרה שעליה היה אחראי ומוחלף בגדוד חדש.

החייל מהצנחנים חשד מיד בגורם שפנה אליו וסירב למסור לו את המידע שביקש, אף שהכותב מהצד השני הציג לו את לוחות הזמנים מאימוני היחידה שהוקדשו ללחימה בעזה. בצה"ל מתחקרים כיצד הגיע לידי חמאס מסמך סודי זה, ובו פירוט בסיסי אך עדיין רגיש על תוכני האימון שהוביל פיקוד הדרום.

מדובר צה"ל נמסר כי "באירוע זה, בדומה לאירועים קודמים, התקבלו דיווחים אודות פעילות חריגה, בעקבותם צה"ל ביצע מעקב אחר הפעילות. צה"ל מודע לפעולותיו של האויב, עוקב אחר מאמציו ברשתות החברתיות וקורא לחיילים ואזרחים להתנהל באופן בטוח ברשת ולהמשיך לנהוג בעירנות ובאחריות.

בימים אלו מציינים שנה למבצע 'לב שבור' בו צה"ל חשף את פעילות חמאס כנגד המשרתים, ברשתות החברתיות. המבצע תרם רבות להעלאת מודעות וערנות החיילים, דבר אשר בא לידי ביטוי גם באירוע הנוכחי".