לדברי הארכאולוגים התגלית החדשה היא עדות נוספת לכך שבמקום היה מבנה מלכותי.

ד"ר עודד ליפשיץ העומד בראש החפירות מטעם אוניברסיטת תל אביב אמר כי מדובר במערכת מים ראשונה מסוגה בארכאולוגיה של ארץ ישראל. ליפשיץ אמר עוד ביומן הצהרים של ערוץ 7 כי האתר נחפר כבר לפני 50 שנה ונמצא בו ארמון נהדר מימי מלכי יהודה, כאשר ההתגלית הגדולה בשנתיים האחרונות היא מערכת מים שנמצאת צמוד לפינה הדרום מערבית של הארמון. המערכת כוללת מאגרי מים תת קרקעיים גדולים, חמש בריכות פתוחות תעלות קטנות ושלוש תעלות תת קרקעיות.

לדברי ד"ר ליפשיץ החידה שמנסים להבין היא איך בנו מערכת כל כך משוכללת במקום שאין בו מים חוץ ממי גשמים בחורף ואיך הצליחו להפוך את המערכת היעילה הזו לאיסוף מים, למערכת שהיא גם אסתתית שיש בה מפלים קטנים שככל הנראה פארה גן גדול שהיה סביבה. "יש גינות גנים ועצים וזו הנקודה מיוחדת במערכת הזו", מוסיף ליפשיץ.

בתשובה לשאלה למה מלכי יהודה צריכים כל כך הרבה מים, אומר ליפשיץ כי יש לשאול למה צריכים ארמון מפואר לא רחוק מעיר דוד. הוא מעלה השערה שהארמון נבנה בזמן שממלכת יהודה היתה תחת שלטון אשורי ויתכן שהיא היתה מרכז השלטון הזר ביהודה. כשהאשורים שלטו ביהודה, הם היו צריכים שיהיה להם מרכז אדמיניסטרטיבי קרוב לירושלים אך לא בתוכה". הוא מוסיף כי ידוע שהמרכז האדמיניסטרטיבי של ממלכת פרס היה ברמת רחל בימי שיבת ציון. "יש לי תחושה שאותם פרדסים, שזו מילה פרסית, שהמלכים הפרסיים בנו במקומות נידחים שונים מתגלים ברמת רחל", הוא מוסיף.

ליפשיץ מוסיף כי ידוע שיש באזור מהתקופה הרומית וההלניסטית כ-18 מקוואות. מערכות המים ברמת רחל הוא מוטיב מרכזי גם בימינו המודרנים. אתר העתיקות ברמת רחל התגלה רק כשבנו את מערכת המים של הקיבוץ בראש התל ברמת רחל. הוא מזכיר שלפני 50 שנה כשבאו חובבי הארכאולוגיה לראות את ראשית העתיקות ועמדו על מגדל המים, נפתחה עליהם אש מירדן ונהרגו 5 אנשים ונפצעו 7 אנשים. "מוטיב המים ברמת רחל מלווה את המקום לכל אורך ההסטוריה של המקום. דר' ליפשיץ מוסיף כי האתר פתוח למבקרים, ובהחלט ממליץ לבוא ולראות .