מדריך הכיס של יו ג'ונסון, ספר היין הנמכר ביותר בעולם היוצא לאור מאז שנת 1977 והמדרג מדי שנה את כל היקבים החשובים בעולם, החליט השנה לדרג את יקב יתיר, כאחד מהיקבים היוקרתיים בעולם. מסתבר שאפשר לגדל ענבים ביש"ע ולייצר יין מהמובילים בעולם, היקב קיבל את מקסימום הדירוג האפשרי, ארבעה כוכבים.
מנכ"ל יקב יתיר, יעקב בן דור, אומר בראיון לערוץ 7 כי האזור שבו מגדלים את הגפנים הוא ייחודי ביותר וגורם ליין להיות מיוחד במינו, "אנחנו יושבים למרגלות תל ערד והכרמים שלנו גדלים ביער יתיר, כל הכרמים הם באזור של יישובי דרום הר חברון ויש לנו את הזכות להביא ליין שלנו אופי מיוחד עם ריכוז וצבעים אדומים עזים שמשתלבים בצורה הרמונית עם הטעם, היין הזה מבוקש מאוד ברחבי העולם ואפשר לומר שישראל נמצאת על המפה בזכות היקב שלנו".
לדבריו, היינות שלהם מאוד יקרים ולא שווים לכל נפש, "אלה יינות בוטיק יוקרתיים שעולים על שלחנם של נסיכים ומלכים ברחבי העולם כולו, יינות אדומים מתחילים במאה שקל לבקבוק עובר ל- 230 ועד למאות שקלים לאספנים, ניתן לקנות בקבוק יין לכבוד סוכות ושמחת בית השואבה כי להוסיף לשמחת החג, מה שחשוב שהכשרות היא מהודרת, רצינו לשבור את המיתוס שכשר זה לא טעים".
לטענתו של בן דור, למרות העובדה שהענבים שלהם גדלים ביהודה ושומרון הם לא זוכים לתגובות שליליות ברחבי העולם, "זה שהחקלאים והענבים שלנו הם מיהודה ושומרון זה לא מפריע, אנחנו לא עוסקים בפוליטיקה אלא ביין, הסמל שלנו זה אריה סמלו של שבט יהודה המטרה שלנו היא להביא את היופי של ארץ ישרא לכל העולם".
בן דור מסביר, כי יש באזור יער יתיר תנאי מזג אויר שאין בהרבה מקומות בעולם, "מה שמאפיין את אזור יער יתיר, זה קודם כל הגובה, אנחנו 900 מטר מעל לגובה פני הים, החורף קר מאוד אבל האביב פורץ בבת אחת, הלילות קרים ויש יובש גבוה כל זה עוזר מאוד לענבים המשובחים".
יקב יתיר מייצר מדי שנה 100 אלף בקבוקי יין משובחים ולמרות ההצלחה עם מפרגנים גם למתחרים, "יש אחווה מיוחדת בין יקבי הבוטיק בישראל ובמיוחד בין היקבים והכורמים ביהודה ושומרון, ההצלחה שלנו היא הצלחה של כולם, העולם ב"ה מספיק גדול וכמו שכבר אמר איזה יינן צרפתי, כי יקב טוב, 400 השנים הראשונות הולך קשה ואחר כך זה רץ, אז מה אנחנו נגיד כשהגענו לטופ תוך תשע שנים מאז שהיקב הוקם לאן נגיע עוד 400 שנה ה' יודע".