בנק דקסיה-ישראל, אשר מעניק לרשויות המקומיות בארץ הלוואות בשיתוף פעולה עם האוצר, הודיע לרשויות ביו"ש על הפסקת הקשר עימן, וביקש מהרשויות להוציא את חשבונותיהן מהבנק.
המדובר בבנק שזכה במרכז שהוציאה מדינת ישראל למתן אשראי לרשויות המקומיות בישראל, זאת לאחר שהמדינה הפריטה את "בנק אוצר השלטון המקומי". "דקסיה-ישראל" נמצא בבעלותו של בנק דקסיה הצרפתי-בלגי, והסיבה לניתוק הקשר היא דרישה מצד הנהלת החברה האם בצרפת.
החלטת ההנהלה של הבנק הצרפתי-בלגי באה בעקבות לחצים שהופעלו עליה מצד ארגונים, מפלגות, איגודים מקצועיים וגורמים פרו-פלסטיניים אחרים בדרישה שיפסיק את המימון.
לפי הדיווחים, הנהלת דקסיה הודיעה בעקבות הלחצים כי מימון ההתנחלויות מנוגד לקוד האתי של הבנק, ולפיכך יופסק.
החלטת דקסיה-ישראל בעייתית במיוחד, לאור העובדה שבחודש יולי חתמו דקסיה והחשב הכללי במשרד האוצר, שוקי אורן, על הסכם למתן אשראי לרשויות מקומיות, במסגרת תוכניות להבראה הרשויות, בהיקף של 274 מיליון שקל.
מענקי האיזון שמקבלות הרשויות מהמדינה ישמשו את הבנק כבטוחה להחזר ההלוואות, שיהיו בריבית של 5.8% צמודה למדד לעשר שנים, אולם מתנאים אלו לא יוכלו ככל הנראה ליהנות הרשויות ביהודה ושומרון.
בבנק דקסיה-ישראל הכחישו את הדיווחים, וטוענים כי הבנק בוחן את מתן האשראי לרשויות המקומיות שהוקמו על פי חוק בישראל בהתאם לכללים בנקאיים מקובלים, ללא כל שיקול אחר.
בנצי גופשטיין, חבר מועצה חדש מקרית ארבע שחשף את סיפור בנק דקסיה, אומר כי ראשי הרשויות ביו"ש צריכים לעמוד באומץ מול הבנק ולא לפחד.
לדבריו, "אם בנק דקסיה לא ישנה את החלטתו יש לפתוח במערכה נגד הבנק".
יו"ר מרכז המועצות האיזוריות, שמוליק ריפמן, אומר בתגובה לערוץ 7, כי "אני רואה בחומרה את ההתנהגות של דקסיה ישראל כלפי הרשויות ביו"ש".
"אצלי במועצה רוב הכסף כבר לא נמצא בדקסיה ואם כל ראשי הרשויות ינהגו כמוני אולי ראשי בנק דקסיה יתעשתו. לא יתכן שבנק שפועל בישראל יכנע ללחצים של ערבים וגורמים אנטישמיים הפועלים נגד מדינת ישראל", הוסיף ריפמן.
ח"כ ד"ר מיכאל בן ארי (האיחוד הלאומי) אומר כי "ההתנכלות של הבנק הבלגי להתיישבות ביו"ש, היא מבחן של ערבות ואחוה יהודית למשרד האוצר ולשלטון המקומי. כניעה לגורמים אנטישמיים תביא להתנכלות גם בי-ם, ברמת הגולן ובסוף בעיריית הרצליה".