פרופ' יוסף פנחסי נבחר לתפקיד דיקן הפקולטה להנדסה במרכז האוניברסיטאי אריאל בשומרון, ונכנס בימים אלו לתפקידו.

בנוסף לתפקידו החדש, משמש פרופ' פנחסי (48) כראש המרכז למחקר וטכנולוגיה ביטחוניים (Homeland security) במרכז האוניברסיטאי. הוא חבר סגל בכיר במחלקה להנדסת חשמל ואלקטרוניקה מזה 15 שנה, ואף עמד בראשה בין השנים 2004 – 2007.

פרופ' פנחסי זכה למעל ל- 25 מענקי מחקר תחרותיים מן הקרן הלאומית למדע, משרד המדע, משרד התשתיות, משרד הביטחון ומשרד המסחר והתעשייה. תחום התמחותו של פרופ' יוסף פנחסי הוא בנושאים של עירור קרינה אלקטרומגנטית ושימושיה לתקשורת אלחוטית, חישה מרחוק והדמיה. מחקריו עוסקים בפיתוח תיאוריות במרחב התדר לניתוח אינטראקציות רחבות סרט ומפולגות בין שדה אלקטרומגנטי ותווך, כפי שהן מתבטאות במקורות קרינה רבי עוצמה, לייזרים ומייזרים ובהתפשטות קרינה בחומרים דיאלקטריים, במוליכי גלים, בקווי תמסורת ובאטמוספרה. במסגרת זו, הוא בוחן את השפעות התווך על הביצועים של מערכות תקשורת ומכ"ם אלחוטיות הפועלות בתחום תדרים רחב, כולל גלים מילימטרים ותת-מילימטרים (Tera-Hertz) ופיתח טכניקות פאסיביות ואקטיביות לגילוי מרחוק של עצמים מוסתרים.

פרופ' פנחסי למד הנדסת חשמל ואלקטרוניקה באוניברסיטת תל-אביב במסגרת העתודה האקדמית של צה"ל. את התואר השלישי (Ph.D.) קיבל בשנת 1995. כיום פרופ' פנחסי עומד גם בראש החוג לתקשורת וטכנולוגית מידע של התאגדות מהנדסי חשמל ואלקטרוניקה ומשמש כמזכיר האגודה הישראלית למדעי הפלסמה.

פרופ' יוסי פנחסי פרסם והציג את עבודותיו המדעיות בעשרות רבות של מאמרים בכתבי-עת כנסים מדעיים והשתלמויות מקצועיות. שימש כיועץ לחברות תעשייתיות רבות, למערכת הביטחון וצה"ל. הוא כתב את הספרים "היסודות הפיזיקליים של התקשורת האלקטרונית" ו"תקשורת ספרתית ומודמים", בהם מוצגים היסודות התיאורטיים וההיבטים הפיזיקליים הקשורים בעיבוד והעברה של אותות במערכות תקשורת, כמו גם טכניקות שידור וקליטה בערוץ תקשורת אלחוטי, תוך דיון מעמיק במנגנוני רעש מאזני תקשורת במתארים שונים ומגבלות תחום דינמי בערוץ כזה.