אוניברסיטת בר אילן העניקה תואר דוקטור כבוד לרב חנניה צ'ולק, מייסדה ומנהלה של עמותת "עזר מציון", אשר מסייעת למאות אלפי חולים, מוגבלים וקשישים בישראל  ולבני משפחותיהם.

"עזר מציון" מסייעת לכ-650 אלף פונים בשנה ומפעילה כ-11 אלף מתנדבים מסורים בכל רחבי הארץ. העמותה מחלקת כ-50 אלף ארוחות חמות בחודש ומפעילה צי של 20 אמבולנסים המסיעים חולים ומוגבלי ניידות לטיפולים וליעדים אחרים, לצד כאלף נהגים מתנדבים עם רכבם הפרטי.

תחום הפעילות המרכזי של העמותה הוא תמיכה בחולי סרטן, ובייחוד בילדים ובבני נוער. בשנת 1996 הקימה "עזר מציון", יחד עם ד"ר ברכה זיסר, את מרכז "אורנית" לילדים חולי סרטן מהפריפריה. מפעל חשוב נוסף בשיתוף ד"ר זיסר היה הקמת מאגר לאומי של תורמי מח עצם, שסייע למאות השתלות מצילות חיים.

הרב חנניה צ'ולק, יליד תשי"ד (1954) ובוגר ישיבת פוניבז' בבני ברק, התוודע מקרוב למצוקותיו של המאושפז ושל בני משפחתו כאשר סעד את חמיו ז"ל בבתי חולים. כך נולדה בשנת 1979 עמותת "עזר מציון", שהחלה כיוזמה צנועה של בישול ארוחות חמות על ידי רעייתו לאה וחלוקתן בבתי החולים, וגיוס קומץ שכנות להחלפת הורים ששהו בבתי החולים לצד מיטות ילדיהם.

עד מהרה הגיעו בקשות לסיוע בתחומים נוספים, והעמותה נענתה לאתגר. בהנהגתו של חנניה צ'ולק הפכה "עזר מציון" לגוף הסיוע הגדול בישראל, הפועל במגוון תחומים: השאלת ציוד רפואי ושיקומי, סיוע ותמיכה בקשישים, הכוונה וייעוץ רפואי, מתן שירותי רווחה בקהילה, טיפול וקידום ילדים בעלי צרכים מיוחדים, הקמת מפעלים מוגנים לנפגעי נפש ועוד.

הרב חנניה צ'ולק מנהל זה שלושה עשורים את "עזר מציון" במסירות וביסודיות.. הרב צ'ולק גידל עם רעייתו לאה שישה עשר ילדים, מתוכם ארבעה ילדים מאומצים, ממשיך להיות זמין בכל עת לכל פונה, ומציב דוגמה אישית לצוות המקצועי ולמתנדבים.

על פעילותם הברוכה זכו "עזר מציון" והרב חנניה צ'ולק בפרסים ובאותות הוקרה מטעם נשיא המדינה, ראש הממשלה, משרדי ממשלה שונים, יו"ר הכנסת, רשויות מקומיות וארגונים נוספים בארץ ובעולם.בשנת 2008 זכתה "עזר מציון" בפרס ישראל על תרומה מיוחדת לחברה ולמדינה.