צועדים. נעם ואביבה שליט
צועדים. נעם ואביבה שליטפלאש 90

במטה קמפיין הצעדה למען גלעד שליט זעמו על דבריו של ראש הממשלה על גבולות המחיר, והנפיקו הודעת הבהרה לתקשורת ולפיה "בתגובה להצהרותיו של בנימין נתניהו בתקשורת, יש להבהיר כי משפחת שליט מעולם לא קבעה או התערבה בסוגיית המחיר". ביומן ערוץ 7 שוחחנו עם  תמי שינקמן, מנהלת הקמפיין התקשורתי לשחרורו של שליט, שהבהירה מה הביא אותם להנפקתה של ההודעה.

"נתניהו יוצא בהודעה, במסווה של גורמים מדיניים וביטחוניים שלא בכל מחיר", היא מזכירה וקובעת כי המונח 'לא בכל מחיר' ידוע וברור, אך מי שקבע את המחיר שאותו מסרבת כעת ממשלת ישראל לשלם הייתה ממשלת ישראל הקודמת כאשר סיכמה על שחרורם של אלף אסירים בחלוקה של 450 לפני שחרור שליט ועוד 550 לאחר השחרור. "נועם שליט אמר לא פעם שאם ניתן היה להחזיר את גלעד תמורת גנבי אופניים בוודאי שזה היה עדיף, ומבחינתו כל פעולה הייתה רלוונטית לשחרור. משפחת שליט המתינה ארבע שנים לכל הדרכים וכשלא נמצאה דרך והממשלה טוענת שאין דרך אחרת היא תובעת לשלם את המחיר הזה".

שינקמן מזכירה את הימים בעבר בהם דרשה משפחת שליט מהממשלה להשוות את תנאי האסירים הפלשתיניים לתנאי שביו של גלעד, אך "מי שעצר את הצעת החוק הזו להכבדת היד עליהם היה נתניהו", היא אומרת ומזכירה כי אותו נתניהו שדיבר בשבח הסגר על רצועת עזה ככלי להבאת גלעד שליט הוא אותו נתניהו שנכנע כעת ללחץ הבינלאומי להסרת הסגר, כלשונה.

"אי אפשר לטעון בהצהרות שהסגר חשוב וחייבים להתנות את הסרתו בשחרור שליט ואחר כך לפתוח. מי שמזגזג כאן זו הממשלה", היא אומרת ומזכירה בהקשר זה את דבריו של שר האוצר שטייניץ שהתבטא בעבר בעד הסגר והתנגד להקלות על החמאס וכעת הוא מצדד בלהט בשינוי המדיניות וההקלות עליהן הוחלט. "לא תפקידנו לומר לממשלה מה לעשות, אבל אם ראש הממשלה בוחר דרך פעולה שיעשה ושלא יזגזג".