אנשי גוש קטיף שחוו על בשרם את הגירוש והריסת ביתם ומפעל חייהם הגיעו אמש למגרון על מנת ל'התגייס' כלשונם, למאבק כנגד ההריסה.
עם הגעתם של ראשי הקהילות, הוציא אבי פרחן, שגורש גם מימית שבסיני וגם מהיישוב אלי סיני בגוש קטיף, דגל ישראל והעניק אותו לאנשי מגרון. בשתי הפעמים בהם גורש מביתו צעד פרחן עם דגל ישראל אותו שמר ואתמול העביר לאנשי מגרון את הדגל כשהוא אומר: "באנו לדאוג שדגל ההתיישבות והדגל שהיום אני מעניק לתושבי מגרון לא יקופל לעולם אלא יישאר פה לדורי דורות".
לפני השיחה קיבלו אנשי גוש קטיף סקירה על האזור ואף צפו בהריסות שלשות הבתים שהרסה המדינה לפני כחצי שנה.
בתחילת המפגש ציין יו"ר ועד מתיישבי גוש קטיף, דורון בן שלומי כי מעבר להזדהות מטרתם היא לצאת ולהוציא מהאדישות: "הדישות היא אם כל חטאת. כשסכנת ההרס עמדה מעל היישובים, הרגשנו שחלקים בחברה הישראלית פשוט אדישים לזה. כשזה קורה היום במגרון אנחנו רוצים להיות האשונים שיוצאים מהאדישות ומאמינים שעוד יביאו אחרים בעקבותינו. אולי היה מצופה מאיתנו לשקוע בבניית חיינו מחדש אבל המשמעות של הרצון להרוס את גרון כמו שבתי גוש קטיף נהרסים יש לה משמעות לאומית רחבה וכללית ונרצה סייע במה שניתן".
בן שלומי הוסיף ואמר לתושבי מגרון, "אנחנו חיילים שלכם. כל אחד פה מראשי הקהילות מייצג קהילה שלימה וכולנו איתכם במאבק נכונים לכל משימה".
רב היישוב מיגרון, הרב איתי הלוי התייחס לרוח הגדולה שמביאים איתם אנשי גוש קטיף: "אנחנו אוחזים בשיפולי גלימתכם ומלאי הערצה וכבוד למה שעברתם ולדרך שבה אתם קמים מן ההרס בבחינת 'התנערי מעפר קומי'. הצלחה של מאבק לא נמדדת רק במבחן התוצאה. אנחו רוצים לקבל מכם מה שנוכל, ללמוד מניסיונכם, לא מצד התוצאה חלילה אלא מצד הרוח של המאבק".
במהלך הפגישה שמעו המשתתפים סקירה משפטית של מייסד היישוב איתי הראל וכן דנו בדרכים שונות לדרכים של שיתוף פעולה בשדה הפוליטי, התקשורתי, והציבורי.