הרב שמואל אליהו
הרב שמואל אליהושלומי שלמוני

רבני הציונות הדתית עדיין פגועים מדבריו של הרב עובדיה יוסף נגד מפלגת 'הבית היהודי' במהלך קמפיין הבחירות.

רבה של העיר צפת הרב שמואל אליהו מבכירי הרבנים בציונות הדתית, מותח ביקורת חריפה על תנועת ש"ס. בראיון ברדיו 'גלי ישראל' אמר הרב אליהו "לא קל לי עם ש"ס. לא קל לי עם המשפטים שנאמרו לפני הבחירות. אני ממש מרגיש פגיעה אמיתית, אנחנו לא זזים מטר בלי שמישהו מהם ימצא את המקום להתנצל. אי אפשר לדבר שום דו שיח של אחווה ואחדות של גוש אחד, כשאלה המילים".

נזכיר כי ראש צוות המו"מ של 'הבית היהודי', חבר הכנסת אורי אריאל, אמר אתמול בראיון לערוץ 7, "אמרתי לראשי ש"ס שהם צריכים למצוא דרך להתנצל בפני הציבור ובפני הרבנים שלנו". לדבריו אמירות ההכפשה כלפי הבית היהודי אינם יכולים להישאר תלויים באוויר, ומילא אם היו פוגעים בפוליטיקאים, על כך עוד ניתן היה להבליג, אך כשפגעו ברבני הציבור ובציבור כולו - הרי שלא ניתן לבטל את הדברים".

חבר הכנסת אריאל מספר שאנשי ש"ס אמרו בתגובה שהם כבר ימצאו נוסח להביע את הדברים, אך הוא לא ויתר והבהיר להם שאין מדובר במציאת נוסח פשרה שירצה את חברי הכנסת של הציונות הדתית, אלא בהבנה עמוקה יותר. "הם צריכים להבין שאי אפשר לדבר כך ולצפות לשותפות אמיתית אחר כך. אם כך הם חושבים עלינו למה הם יושבים איתנו? הם אמרו שיחפשו את הדרך. אני מקווה שימצאו אותה".