
שר הבינוי והשיכון, אורי אריאל (הבית היהודי), מגיב בתקיפות לדבריו של הרב שלום כהן, חבר מועצת חכמי התורה של ש"ס, אמש (מוצ"ש) על ציבור חובשי הכיפות הסרוגות.
"בימים של בין המצרים הזדעזתי לראות כיצד מי שמכונה גדול בתורה מקלל בצורה קשה ציבור גדול ומצויין- תורני, ערכי ויהודי כאחרון אויבי ישראל", אמר אריאל.
עם זאת הדגיש השר אריאל, כי "אנחנו נמשיך להיות מהנעלבים ואינם עולבים שומעים חרפתם ולא משיבים ומול הקללות והנאצות נמשיך לדאוג גם לציבור וללומדי התורה החרדים".
דבריו של הרב מתייחסים למתקפה הבוטה של הרב שלום כהן, ראש ישיבת פורת יוסף, אשר נשא אמש דרשה בבית הרב עובדיה יוסף.
"כתוב מלחמה לה' בעמלק. אין הכסא שלם כל עוד שיש עמלק. כס זה כיפה סרוגה. כל עוד שיש כיפה סרוגה, אין הכסא שלם! זה עמלק... מתי יהיה הכסא שלם? כשאין כיפה סרוגה... אלה יהודים אלה?", אמר הרב כהן וקשר את הדברים למערכת הבחירות המתנהלת בימים אלו על כהונת הרבנים הראשיים.
ח"כ זבולון כלפה (הבית היהודי) הגיב גם הוא לדברים ואמר, כי "בימים אלה בהם העם היהודי מציין את חורבן בית המקדש, אנו מצווים להרבות באהבת חינם. למרות המאבק החשוב על דמותה של הרבנות הראשית אני מצפה מרבני ש"ס להנמיך את גובה הלהבות ומזכיר להם- לא כל הדרכים כשרות להשיג את היעד".
לדבריו, "בני הכיפות הסרוגות ממיתים עצמם באוהלה של תורה – הן במכינות, בישיבות ההסדר ובישיבות הגבוהות – והן למען הגנת המדינה, גם עבור אנשי ש"ס. אני מציע לכולנו לאמץ את הכלל של חז"ל: חכמים, היזהרו בדבריכם".