"אסור לתת לבג"צ לשלול את זכויות הילד והאזרח החרדי" – כך אמר היום ח"כ אייכלר (יהדות התורה) במהלך דיון בהצעת אי האימון במליאת הכנסת שהגישה סיעת יהדות התורה.
לדבריו, "חשבנו לדבר על הבחירות לעיריות, שעומדות להתקיים מחר בבוקר, אבל שמעתי דברי חכמה על תפקידה של הדמוקרטיה, ובפרט שתפקידו של בגצ לשמור על זכויותיהם של המיעוטים למרות רצונו של הרוב בשלטון, וזה נכון".
"הבעיה, שבג"ץ הישראלי כפי שהוא היום, לא רק שהוא לא שומר על זכויות המיעוטים אלא עומד בראש מוסדות המדינה שמקפחים ופוגעים במיעוט החרדי, שאינו הולך לפי רצון הרוב ולפי השקפות הרוב ולפי האידיאות של הרוב.
"אם הדמוקרטיה איננה כללי בחירה בלבד אלא מחויבות לערכים ויסודות זכויות האדם שאסור לשלול ממנו זכויות מיעוט גם ברצון הרוב, בג"צ איננו דמוקרטי אלא דיקטטורי".
אכן עקרון הפרדת הרשויות נועד להגן על זכויות האדם והמיעוט. זה בדיוק המאבק שאנחנו בכנסת צריכים לנהל להפריד את הזרוע השופטת ולמנוע ממנה להשתלט על הזרוע המבצעת והמחוקקת. הכנסת חייבת להגן על האזרח מפני התערבות הבג"ץ בחקיקה. אין לאפשר לשופטים לשלוט בעם באמצעות עירוב הרשויות בין הרשות המחוקקת, המבצעת והשופטת.
"הנה דוגמה אחת שהיא לא הכי טובה אבל היא הכי 'חמה' – זה שבג״צ פיטר ראש עיר יום לפני בחירות לעיריות. לפי הערכים שקובעים השופטים, מי שהגישו נגדו כתב אישום אינו יכול להיות ראש עיר. מה לעשות, שהכנסת לא החליטה מעולם החלטה כזו?
"ראש עיר שהורשע לא יכול להיות ראש עיר, את זה אומר החוק. אם רוצים לשנות את החוק ולקבוע שהגשת כתב אישום כבר מספיק כדי להדיח ראש עיר, יש כנסת, יש ממשלה, והם מוסמכים לקבוע את השינוי. אין בית משפט בעולם, דמוקרטי, שמוסמך לשנות חוקים כאלה, לקבוע את הערכים שלו, לכפות אותם, אפילו אם מישהו חושב שהוא צודק.
בג״צ לא צודק בחוק החדש שהוא כופה על ראשי הערים בניגוד לחוק, כי כתב אישום, כבר הוכח, הוא דבר שכל פרקליט בפרקליטות יכולים להגיש נגד כל אזרח, מבלי שיש לו שום אפשרות למנוע את כתב האישום. הוא חייב לבוא לבית המשפט עם עורכי דין ולהפריך את כתב האישום.
אם אתה קובע מראש שראש עיר לא יכול להיות בתפקידו, ברגע שמגישים נגדו כתב אישום שלא הוכח, אתה פוגע בחזקת החפות של כל אדם עד שתוכח אשמתו. את הכלל הזה התחיל הבג״צ בתקדים שעשו עם שר חרדי. מאז שר לא יכול להמשיך בתפקידו, ברגע שמישהו בפרקליטות החליט להדיח אותו ולעשות נגדו כתב אישום. מחר, כל חבר כנסת שלא ימצא חן בעיני הרוב, הפרקליטות, שהיא זרוע של שלטון המשפטנים, יגישו נגדו כתב אישום והוא מפוטר. היום מפטרים ראש עיר, מחר חבר כנסת, שלא מוצא חן בעיני שליטי המשפט. זו דמוקרטיה?
הדחת ראשי עיר, זו רק דוגמה. הבעיה המרכזית של הבג"צ היא, שככל שזה נוגע בנושא דתי, ככל שזה נוגע לילדי החינוך החרדי, השופטים תמיד עומדים בראש מערך הקיפוח והשלילה של זכויותיהם של הילדים האלה.
דוגמא היא חוק נהרי. ביטלו את חוק נהרי. במדינה נורמלית, דמוקרטית, היינו צריכים את חוק נהרי? 30% מילדי ישראל משוללים זכויות בסיסיות. העיריות רשאיות לנשל להפלות לרעה רבבות ילדים, בשם השוויון?
יש לך מדינה כזו לא דמוקרטית? כל הפשעים נעשים בשם הדמוקרטיה. הלכו וביטלו את חוק נהרי, ועכשיו כל ילדי ישראל תלויים בראשי הערים. לכן הבחירות לעיריות חשובות מאד.
הכנסת חייבת לדעת שהמוסד שהכי מקפח ושולל את זכויות המיעוט, כשמדובר במיעוט החרדי, הוא הבג"ץ. אסור לתת לו לשלוט בנו. מספיק שיש לו הסמכויות של רשות שופטת, שיעסוק בשפיטה. יש לשופטים עשרות אלפי שוטרים לרשותם ולאזרח אין הגנה מפניהם. אין לבגצ שום סמכות לחוקק חוקים, רק לכנסת הזאת. אם תוותרו על הזכות הזאת, אל תדברו על דמוקרטיה".