
במשך למעלה משנה נאסרה על חבר הכנסת משה פייגלין הכניסה להר הבית בהנחיית ראש הממשלה. היום נשבר האיסור הזה וחבר הכנסת פייגלין ביקר במתחם ההר.
על התחושות, כמו גם על חשיבות הדיון הצפוי בכנסת סביב הריבונות בהר הבית, סיפר פייגלין ביומן ערוץ 7.
"התחושה היא תחושה של רוממות רוח, במיוחד אחרי שנה של כיסופים", אומר פייגלין ומספר על השתלשלות האירועים שהובילה למתן האישור לכניסתו היום למתחם. "לכל הגורמים הייתה בעיה עם האיסור האישי. אין לאיסור הזה שום אחיזה. היה כאן מאבק שקט שהיו מעורבים בו כמה ובראשם, וראוי לציין זאת לשבחו, יו"ר הכנסת ויועצים משפטיים. הייתה תכתובת והתעקשות עד שהמערכת הבינה שאין לה תשובות לאיסור ובדיון שהתקיים לפני שבוע בלשכת יו"ר הכנסת סוכם שאעלה".
פייגלין מוסיף ומספר כי התעקש שיותר לו לסייר בכל פינותיו של ההר ללא מגבלה כלשהי ומתוך דיון זה התברר לו שמתחם כיפת הסלע אסור ליהודים, גם לא לנציגי כוחות הביטחון. לדבריו, אלמלא ההתעקשות שנבעה מתחושתו שסיורו במקום הוא סיור של נציג הריבון הישראלי, לא היה יודע שאכן קיים איסור גורף כל כך על נוכחות יהודים במקום.
בדברי שבח להתנהלות המשטרה אומר חבר הכנסת פייגלין כי זו איפשרה לו להיכנס לכל מקום למעט כיפת הסלע והוכיחה שכאשר היא רוצה בכך יש בכוחה לאכוף שקט וסדר על אף שאת הסיור ליוו קריאות 'אללא אוכבר' מפינות שונות של מתחם ההר.
פייגלין מספר על סיור מרגש ביותר ומציין כי למוסלמים אין התנגדות לתפילה אלא שכל התנגדותם לתפילת יהודים בהר נובעת מתוך ההבנה שתפילה מלמדת על חיבור למקום וריבונות. "הסיור היה מאוד מרגש. תחושה שנפל דבר. אני קורא ליהודים שמגיעים אל הכותל להבין שהכותל הוא רק מעטפת של הדבר האמיתי ומקום מקדשנו הוא על ההר עצמו".
"מי שעולה להר הוא חייל של עם ישראל, ריבונותו ותקומתו, הוא חייל של תיקון העולם והמלכת הקב"ה", אומר פייגלין.
עם זאת נשאל חבר הכנסת פייגלין באשר להחלטה לדחות את הדיון על הריבונות בהר הבית מאתמול (שלישי) ליום שלישי בעוד שבוע. פייגלין עצמו לא נשמע מרוצה כלל ועיקר מההחלטה שנכפתה עליו לדחות את הדיון ומספר כי מיד כשנודע לו על ההחלטה מיהר למזכירות הכנסת והודיע על כוונתו לקיים את הדיון ללא מעורבותה של הקואליציה או סיעת הליכוד ביום שלישי הבא.
מכיוון שהמהלך מתבצע באופן עצמאי, מסביר פייגלין, הכנסת יכולה לקבל כל החלטה, כולל החלטה שהוואקף הוא הריבון - זאת במידה ולא יושג רוב שיקבע אחרת. לדבריו, כבר כעת חברי הכנסת הערבים קוראים להתגייסות כללית לקראת הדיון ולשם כך על חברי הכנסת של הימין, החרדים ולא רק הם אלא כל מי שהריבונות בהר הבית חשובה בעיניו, יגיע לדיון. "אם חלילה רק הח"כים הערבים והשמאל יהיו עלולה להתקבל החלטה של עיגון מעמד הוואקף", מתריע פייגלין.
לדבריו, ראוי לקחת את הסיכון בקיומו של דיון שכזה, שכן בפועל זו המציאות בשטח. בעוד ממשלות ישראל מדברות על ריבונות בירושלים לנצח נצחים הוואקף הוא השולט בהר ובעוד דגל ישראל אסור בכניסה להר דגלי חמאס ואש"ף מתנופפים באין מפריע.
פייגלין קורא לציבור לפנות ישירות לחברי הכנסת ולדחוק בהם להיות נוכחים בדיון, על אף שהוא מתקיים ביום שלישי, יום שבו אין הצבעות ורבים מהח"כים נעדרים מהמליאה.