נשיא אוניברסיטת חיפה, עמוס שפירא דיווח לוועדת המדע והטכנולוגיה בראשות ח"כ משה גפני כי פרופ' אומן לא נפסל מלקבל תואר דוקטור כבוד.
לטענתו, שמו של פרופ' אומן עלה כמועמד, וכמו מועמדים אחרים, הסנאט לא בחר בו אלא במועמדים אחרים. הנושא עלה לדיון בעקבות הצעה לסדר של ח"כ יעקב מרגי.
"באתי למוסד הזה כדי לתרום משהו מהיכולות שלי לקדם את המדע במדינת ישראל," אמר נשיא אוניברסיטת חיפה עמוס שפירא, "אני רוצה לדבר על המדע באוניברסיטת חיפה. זכינו להיות מובילים בחקר הים- תחום מוביל בישראל. אצלנו המכון לחקר השואה, לחקר הציונות, חיילים לומדים אצלנו. אנשים שפועלים בתחום הסייבר כדי להזים את הפעילות נגד ישראל. השכלה אקדמית לרוב הקצונה הבכירה של צה"ל- האם זו פעילות שמאלנית?".
לדבריו, "יש תהליך שעולים שמות מתוך הארגון ומי שמחליט זה הסנאט, יש הצבעה ובוחרים. אין פסילה. פרופסור אומן לא זקוק לזה שאני אתן גושפנקא לתרומתו בעולם. יש כאלה שמקבלים הצבעה גדולה יותר מאחרים. כל הטענה שהוא נפסל בגלל דעה פוליטית היא מופרכת. שמישהו יראה לי בתקשורת דבר אחד שאוניברסיטת חיפה אמרה בנושא. אנחנו לא פרסמנו גם מי עומד לקבל".
ח"כ מוטי יוגב ציין, כי "למדתי לשני תארים באוניברסיטת חיפה. היה משהו באווירה מאד חד צדדי. היו מרצים שלא יכולת להביע אצלם דעה אחרת. כשכתבת תזה, נדרשת לתקן אותה אם רצית ציון גבוה. חוויה לא פשוטה. בעלי תואר דוקטור כבוד ברובם מהאגף השמאלי. זו הרגשה לא טובה. אני ממליץ לאוניברסיטת חיפה למצוא דרך לחזור בה. היא צריכה להות מרכז אקדמי ולא פוליטי".
יו"ר הוועדה ח"כ משה גפני אמר, "שוחחתי עם נשיא האוניברסיטה עוד לפני שנדרשנו להצעה לסדר. אני חרדי, לא מתרגש מתואר, לא לשם כבוד ולא אחר".
גפני פנה לח"כ מוטי יוגב והוסיף, "אתם חושבים שהאקדמיה מושלמת, אז תחטפו אותה. נשיא האוניברסיטה הסביר לי את העניין. הנושא ראוי לליבון. אני חולק על כך שהכל פרווה ודנים רק בנושאים אקדמיים. מכיוון שהנושא עלה על סדר היום הוועדה ביקשה לשמוע את עמדת האוניברסיטה".
הוועדה קראה לכל המוסדות האקדמיים להעניק תארים רק על פי שיקולים עניינים ולא לערב שיקולים פוליטיים ושיקולים שאינם מקצועיים.