ראובן ריבלין
ראובן ריבליןמארק ניימן/ לע"מ

פרסום ראשון. בבית הנשיא בירושלים יתקיים ב-11 בינואר המפגש הראשון של חוג התנ"ך החדש אותו מתכוון לקיים נשיא המדינה, ראובן ריבלין.

לערוץ 7 נודע, כי בבית הנשיא מתכוונים לקיים את מפגשי החוג פעם בחודש וחצי. גורמים בבית הנשיא  ומציינים כי "המטרה היא לעשות חוג תנ"ך מאוד ישראלי, שיהיה פתוח לכל שכבות הציבור".

נציין כי מדובר במהלך רגיש, מאחר שראש הממשלה נתניהו מקיים מאז בחירתו לתפקיד חוג מקביל, אשר מוקדש בשנים האחרונות לזכרו של אבי רעייתו שרה, שמואל בן ארצי ז"ל, שהיה מורה לתנ"ך וחוקר תנ"ך.

את החוג יובילו הפרופסורים אביגדור שנאן ויאיר זקוביץ', וישתתפו בו אזרחים ומובילי דעת קהל. החוג יעסוק בבעיות שעל סדר היום במדינת ישראל. "המטרה היא שזה יהיה מצד אחד לימוד רציני ומצד שני פתוח ותרבותי", מציינים הגורמים.

הלימוד יעבוד על פי הסדר של הלימוד בפרויקט 929, והפרק הראשון שילמד יהיה יהיה גירוש הגר וישמעאל. לחוג התנ"ך הוזמנו בני דתות שונות, נוצרים ומוסלמים, ומובילי דעת קהל מכל קצוות הקשת הפוליטית.

בין המוזמנים ישנו גם שם מפתיע, הזמר עמיר בניון. גורמים בבית הנשיא ציינו בהקשר זה, כי "הבית פתוח לכולם, ולא מחרים אף אחד".