
מה קורה כאשר רמזור מקולקל מסמן זכות קדימה לשני כבישים מצטלבים? מפגע קטלני? תאונה בטוחה? מסתבר שבמשטרת התנועה לא סבורים כך.
בספטמבר 2011 בסביבות בשעה 23:30, נהג צעיר בכביש מס' 55 ממזרח למערב, במכונית מסוג פורד פוקוס. הצעיר התקרב לצומת באזור מושב ימין והמשיך בנסיעה בשל הרמזור הירוק בצומת.
באותה עת בדיוק, נסעה נהגת במכונית מסוג רנו, באותו הכביש, התקדמה אל הצומת אך מכיוון מנוגד. גם היא התכוונה לחצות את הצומת, ומפני שגם בכיוון נסיעתה דלק רמזור ירוק.
הנהגים לא שמו את ליבם שבאותה עת בדיוק טיפלו טכנאים ברמזור – שהוזעקו לתקן את התקלה המסוכנת. כתוצאה מהתקלה, שני כלי הרכב נכנסו לצומת בו זמנית והתנגשו זה בזה. כתוצאה מהתאונה ניזוקו שני כלי הרכב, נהגת הרנו נחבלה, וכן נוסעת שישבה לצד נהג הפורד.
אך חרף טענת הנהג כי האור ברמזור התיר לו לנסוע, וחרף הימצאות טכנאי רמזורים בצומת המדובר – החליטו במשטרה להגיש כתב אישום נגד נהג הפורד על אי ציות לאור אדום ברמזור, נהיגה בקלות ראש, וגרימת תאונה שבה נפגע אדם ונגרם נזק.
לדברי עו"ד עופר חורש, אשר ייצג את הנאשם, "חוקרי התאונות שזומנו למקום ראו כי הרמזורים עברו טיפול על ידי טכנאי בעת התרחשות התאונה, ולמרות ששני הנהגים טענו כי הם ראו אור ירוק - הוחלט במשטרה להאשים בתאונה רק את נהג הפורד".
לדבריו, בכתב האישום כלל לא הופיע אזכור לנוכחות טכנאי רמזורים בצומת בו התרחשה התאונה. בדיון שהתקיים בתיק, לפני מספר שבועות, בבית משפט השלום לתעבורה מחוז מרכז בפתח תקווה, החליט עורך הדין לכפור בכל סעיפי האישום של הנהג.
הוא טען כי הרמזור היה מקולקל, ושהמשטרה מעדיפה להאשים נהג חף מפשע, על פני הודאה בטעותה. לאחר שנציגי המשטרה סירבו לבטל את כתב האישום, חשף עו"ד חורש במפתיע תמונות אשר צילם הנאשם ממקום התאונה, במטרה לתעד את הנזק - ובהן נראה בבירור שלט של טכנאי רמזורים על הכביש – ראיה לכך שהרמזורים אכן עברו תיקון בעת התאונה.
לדבריו, "מערכת האכיפה פועלת כסרט נע של הרשעות, ואם חס וחלילה מצב בו נהג המשוכנע בחפותו לא השיג ראיות לחפותו – המאבק שלו הופך לאבוד – כי מדובר במילה נגד מילה, ובמקרה שכזה בית המשפט יאמין לגרסת השוטר".
עו"ד חורש זועם על המשטרה. "למרות שחוקרי התאונות שזומנו למקום הבחינו כי הרמזורים עברו טיפול על ידי טכנאי בעת התרחשות התאונה, הם החליטו להאשים בה רק נהג אחד. ככה קוברים אדם חף מפשע במדינת ישראל, וטופלים עליו עבירת תנועה חמורה המכתימה אותו לכל חייו".
עורך הדין ביקש מבית המשפט לחקור את טכנאי הרמזורים, זאת, כדי לבדוק האם אכן תוקנו הרמזורים בעת התאונה, והאם ייתכן מצב שבו שני רמזורים יראו - תוך כדי תיקון - אור ירוק בעת ובעונה אחת.
השופט יהושע צימרמן, סגן הנשיא בבית המשפט לתעבורה, קיבל את עמדתו של חורש, החליט שלא להטריח את טכנאי הרמזורים לחקירה, וביטל את כתב האישום כנגד הנהג.