מוכנים ודרוכים לכל תרחיש
מוכנים ודרוכים לכל תרחישצילום: דובר צה"ל

תת-אלוף רפי מילוא מונה היום (רביעי) למפקד עוצבת "אדום". טקס החילופים נערך בהר יהורם שבשמורת הרי אילת, במעמד מפקד פיקוד הדרום, אלוף סמי תורג'מן.

תת-אלוף מילוא מחליף בתפקידו את תת-אלוף רועי אלקבץ אשר כיהן בתפקיד זה במהלך השנתיים האחרונות.

"השנתיים האחרונות היו מהמשמעותיות שידעה עוצבת 'אדום' בכלל ההיבטים", אמר האלוף תורג'מן. "התפיסה המבצעית הלכה והתחדדה והותאמה לאתגרי הגזרה, ארגוני הטרור הנמצאים בסיני הביאו למציאות חדשה ושונה בגבול המערבי של מדינת ישראל והאוגדה, בפיקוד רועי, הובילה את השינויים הנדרשים, נערכה אליהם וסיפקה ביטחון באיכות מרשימה".

מפקד עוצבת "אדום" היוצא, תת-אלוף אלקבץ, אמר כי "בנקודה הזו קיבלתי את הפיקוד על האוגדה כאשר ברקע הולך ומתעצם איום הטרור מסיני בהובלת ארגון 'תומכי ירושלים' המוכר כיום בשמו החדש 'מחוז סיני של המדינה האסלאמית'.

''ארגון זה מתעצם ומאיים לפגוע באזרחי ישראל ובחיילי האוגדה ועלול לממש את איומיו בכל עת. חובתנו להקדימו ולהכות בו לכשיתרחש בעוצמה ובנחישות", הדגיש.

מפקד העוצבה הנכנס, תת-אלוף רפי מילוא, אמר "היום אני מקבל את הפיקוד על עוצבת 'אדום', המגנה על גבולה הדרומי של מדינת ישראל, חבל ארץ מדברי, מיוחד ומדהים ביופיו. גזרת האוגדה עברה שינויים משמעותיים בשנים האחרונות, שינויים ששיפרו את יכולותיה של האוגדה להגן מהצד האחד ולהגיב בעוצמה במידה ונדרש מהצד השני.

''ואכן בצידו השני של הגבול חלו שינויים משמעותיים הדורשים מאיתנו להיות מוכנים ודרוכים לכל תרחיש או הידרדרות, וזאת בכדי להמשיך להגן על יישובי הדרום ולשמור על השקט".