
אלמונים ניפצו את חלונות בית הכנסת המשוחזר בעיר לנצוט, הידוע כאחד מבתי הכנסת המרשימים ביותר בפולין שבו על פי המסורת התפלל גם 'החוזה מלובלין' בתקופה בה התגורר בעיר.
הקרן לשימור מורשת יהדות פולין פנתה בקריאה דחופה למשטרה למצות את החקירה בהקדם ולעלות על עקבות מחללי המקום. מקרה דומה אירע לפני פחות משנה.
מבנה בית הכנסת בלנצוט בנוי בסגנון בתי הכנסת שהיוו גם מעין מבצרי הגנה על הקהילה בשעת פוגרום. בתוך הגומחות העיוורות המקיפות את קירות הבית מתחת לחלונות הגבוהים, מצוירים פרקי תפילה.
הארכיטקטורה של המקום מרשימה. הבימה הנמצאת במפרץ המרכזי של בית הכנסת, נתמכת על־ידי ארבעה עמודים התומכים בקימורי התקרה הצולבים. הבימה מוגבהת על־ידי מדרגות, ובחלק העליון סגורה במעין חופה מקומרת. בקיר המזרחי בכיוון ירושלים ממוקם ארון הקודש.
ציורי קיר מקיפים את הקירות מסביב. הציורים משובצים בציורי המזלות, בפסוקים, במזמורים ובדברי חז"ל. בארבע הדפנות העליונות של הבימה יש ציורים שונים מספר בראשית.
את בימת בית הכנסת מעטרים ציורים במוטיב היהודי הטיפוסי: הנמר, הנשר, הצבי והארי. על כל אחד מארבעת קירות הבימה צוירו החיות הללו ומעליהן צויר הפסוק המציין את תכונתן. באחת מפאות הבימה מופיע תיאור של עץ הדעת שעליו נחש. בנוסף, מצוירים גם סיפורי עקדת יצחק ותיבת נח.
הקישוטים על קירות בית הכנסת ועל הבימה המרכזית אמנם שופצו ושוחזרו לאחר השואה, אך הם צוירו על תשתית שהיתה קיימת מאז הוקם המבנה.
בית הכנסת שופץ בשנות ה'תש"ל ומאז הפך לחלק מהמוזיאון הלאומי 'טירת לאנצוט'.
בסוף שנת תשס"ח הועבר בית הכנסת לאחריותה של הקרן לשימור מורשת יהדות פולין. גם כיום ממשיך המקום להיות פתוח למבקרים.