תאנים מיובשות
תאנים מיובשותצילום: vikif | iStock

מצרכים:

ארבעה בצלים גדולים.

חצי קילו בשר טחון.

כוס בורגול דק.

חצי כוס מחית תפוחי עץ.

עשר תאנים מיובשות גדולות.

מלח.

פלפל שחור גרוס.

בהרט.


לרוטב:

משמשים מיובשים חתוכים גס.

רוטב שזיפים.

אופן ההכנה:

להרתיח שלושה מהבצלים בשלמותם אחרי שעושים להם חתך עמוק עד לב הבצל.

לטגן את הבצל שנשאר ולהוסיף את הבשר ותבלינים לפי הטעם

להשרות את הבורגול במים רותחים כעשרים דקות, לסנן ולהוסיף אליו את תערובת הבשר ואת מחית תפוחי העץ.

לשטוף את הבצלים במים קרים ולהפריד את השכבות כך שיווצר בית קיבול.

למלא כל שכבת בצל בתערובת ולסגור משני הכיוונים.

למלא את התאנים.

להניח את הבצלים והתאנים בתבנית, לשפוך מלמעלה רוטב שזיפים ולפזר חתיכות משמש.

להכניס לתנור לשעה ורבע בחום של מאה שמונים מעלות או לבשל בסיר על אש נמוכה ולהוסיף מעט מים מדי פעם. 

להניח על צלחת יפה. ניתן לקשט אותה באמצעות הרוטב של הממולאים.

בתיאבון!

---

מתוך מגזין ערוץ 7