חגיגות ב''מרכז הרב''

בירושלים ובמקומות רבים ברחבי הארץ התקיימו בצאת השבת תפילות חגיגיות לציון "יום ירושלים" - 49 שנים לשחרור העיר העתיקה ומזרח ירושלים במלחמת ששת הימים.

חוק יום ירושלים נחקק על פי הצעתו של חבר הכנסת הרב חנן פורת זצ''ל (המפד"ל). בדברי ההסבר להצעת החוק נאמר: "עם מלאת 30 שנה לשיחרורה ולאיחודה מחדש של ירושלים בירת ישראל, יש מקום להציג זאת באופן ממלכתי כיום חג לאומי.

''את מהות ירושלים, רום התקוות ופסגת השאיפות, שאותה אנו מעלים על ראש שמחתנו, יש לציין ולייחד ביום המסמל את מרכזיותה בחיי עם ישראל אשר שב לארצו, הקים את מדינתו והכריז על ירושלים כבירתו הנצחית", נכתב בהסבר לחוק.

העצרת המרכזית של יום ירושלים תיערך היום (א') בערב בישיבת מרכז הרב, בהשתתפות ראש הממשלה בנימין נתניהו, שרים, חברי כנסת ורבנים. האירוע יועבר בשידור חי בערוץ 7.

אחר הצהריים ייערך ריקוד הדגלים המסורתי שיחל בבמות ריקודים במרכז העיר בשעה 16:00, ובשעה 17:30 תחל הצעדה המסורתית לכותל המערבי דרך שערי העיר העתיקה.

לאור צום הרמדאן, החל מהשעה 18:30 לא יתאפשר מעבר מאזור כיכר צה"ל לכיוון שער שכם, ולפיכך המארגנים קוראים לציבור הגברים להקדים ולהגיע לאירוע כדי להספיק ולצעוד דרך שער שכם.