ג'ון קרי. ארכיון
ג'ון קרי. ארכיוןשגרירות ארה"ב בישראל

מזכיר המדינה האמריקאי, ג'ון קרי, מתייחס לדרישה להסגרתו של המנהיג הדתי במדינה פתהוללה גולן לידי טורקיה ואומר כי טורקיה מוזמנת לשלוח לארה"ב ראיות המוכיחות את הטענות נגד גולן, ואלה ייבחנו על פי סטנדרטים נדרשים.

את דבריו אומר קרי במענה לקריאתו הפומבית של נשיא טורקיה, טאיפ ארדואן, שתבע מארה"ב ומהנשיא אובמה להסגיר לטורקיה את גולן, המנהיג הדתי שלטענת ארדואן עומד מאחורי ניסיון ההפיכה שכשל.

קרי הבהיר כי עד כה לא הגיעה כל בקשה רשמית מצידה של טורקיה להסגרתו של גולן.

קרי שוחח הבוקר (ראשון) שר החוץ הטורקי והציע לו את עזרתה של ארה"ב בשיקום המדינה לאחר ניסיון ההפיכה. בשיחתו זו הביע קרי מחאה על האמירות המפורשות הנשמעות ממקורבי ארדואן ולפיהן ארה"ב עומדת מאחורי הניסיון שכשל.

בשיחתו זו ביקש ג'ון קרי לצנן את המתיחות בין שתי המדינות, מתיחות שהגיעה לשיא עם נאומו של ארדואן בפני המוני תומכיו כאשר תבע את הסגרתו של גולן לידיו.

במהלך הלילה נהרו המונים לכיכרות באנקרה כשהם נושאים את דגלי טורקיה על מנת להביע את תמיכתן בארדואן ובמשטרו ואת שמחתם על כשלון ההפיכה.