
בית משפט השלום בירושלים קבע כי צו התיחום שהוצא למאחז גאולת ציון בגוש שילה ובגינו נעצרים תושביו שוב ושוב בפשיטות משטרה גדולות, אינו אוסר נוכחות במקום אלא בניה בלבד. בתחילת השבוע דחה בית המשפט המחוזי את הערר שהגישה המשטרה על ההחלטה.
נציין כי המשטרה רגילה להשתמש ב"צווי תיחום" כדי לפנות פעילי ימין מגבעות וממאחזים ביהודה ושומרון, אך כעת בית המשפט קבע כי מדובר בכלי שאינו ישים על בני אדם אלא רק על בנייה.
ההחלטה התקבלה במסגרת כתב אישום שהוגש כנגד צעיר יהודי שנתפס בגאולת ציון במהלך פשיטה משטרתית. מחומר החקירה עולה שעשרות שוטרים ובלשים התמקמו סביב המאחז גאולת ציון, ותצפית שהתמקמה בהר ממול זיהתה שלושה נערים שנמצאים במקום.
אט אט סגרו כלל הכוחות על הגבעה, וברגע שהנערים הבחינו בהם והחלו להימלט, פתחו השוטרים במרדף והצליחו לעצור כמה מהם בחשד להפרת צו תיחום שהוציא אלוף פיקוד המרכז לשטח המאחז.
הצעיר שנעצר לאחר שנתפס בשטח גאולת ציון, הובא לדיון והוגש נגדו כתב אישום, אולם בית המשפט סירב להשית עליו תנאי הגבלה. עו"ד איתמר בן גביר שייצג את הצעיר מטעם ארגון חוננו טען כי צו התיחום אוסר כניסה לשטח לצורך בנייה בלבד.
המשטרה לא טענה שהצעיר בנה במקום, והשופט דב פולוק קיבל את עמדתו של עו"ד בן גביר וקבע כי אכן יש לפרש את הצו ככזה האוסר כניסה לצורך בנייה בלבד.
המשטרה הגישה ערר על ההחלטה, שבעצם קובעת כי ניתן לשהות במאחז, אולם שופט בית המשפט המחוזי משה סובל דחה בשבוע שעבר את ערר המשטרה.
עו"ד בן גביר מסר בתגובה: "שמח שבתי המשפט קבעו שפירוש נכון של הצו הוא למנוע בניה אך לא לאסור שהות של הצעירים במקום. המשמעות היא שהמאחזים ימשיכו להיות מאויישים בצעירים הנפלאים הללו. טוב שיש גם שופטים שדואגים לזכויות אדם של פעילי הגבעות ולא רק של הבדואים".