טכנולוגיית freed של אינטל, שפותחה בישראל, תוטמע בעונה הקרובה ב-11 אצטדיוני פוטבול של ה-NFL, כך הודיעו היום ענקית הטכנולוגיה וליגת הפוטבול האמריקנית, שהיא הפופולרית ביותר בארה"ב.

freeD מאפשרת לקבל הילוכים חוזרים ברזולוציה גבוהה, מכל זווית אפשרית – כולל מתוך קסדות השחקנים.

המצלמות המיוחדות של freeD, שפוִתחו ברמת החייל על ידי חברת ריפליי, שנרכשה לפני כשנה וחצי על ידי אינטל, כבר הותקנו בעונה שעברה בשלושה אצטדיונים: של הבולטימור רייבנס, יוסטון טקסאנס וסאן פרנסיסקו פורטי-ניינרז.

כעת המערכת תוטמע במתקניהן של שמונה קבוצות נוספות: אריזונה קרדינלס, קרוליינה פנתרס, קליבלנד בראונס, אינדיאנפוליס קולטס, קנזס סיטי צ'יפס, ניו אינגלנד פטריוטס, וושינגטון רדסקינס ומינסוטה וייקינגס, שם יתקיים גם הסופר-בול.

"בהרחבת טכנולוגיית freeD לקבוצות נוספות של ה-NFL אנחנו מאפשרים לאוהדים לראות את כל הצדדים של המשחק ולחיות מחדש את ההתרגשות של הרגעים המשנים את מהלכו," אמר ג'יימס קרוואנה,GM של קבוצת טכנולוגיות הספורט באינטל. "במהלך הסופר-בול האחרון האוהדים זכו לחוות מהלך מכריע מנקודת המבט של הקוורטרבק. היכולת לצפות במהלך אחד מזוויות שונות מגדירה מחדש את המשמעות של הצפייה".

במשחקים הנערכים באצטדיונים המצוידים בטכנולוגיית freeD, האוהדים יוכלו לצפות ולשתף את הרגעים הגדולים של המשחק באמצעות אתר NFL.com, האפליקציה וערוץ ה-YouTube של NFL, כמו גם כל הנכסים הדיגיטליים של קבוצות הליגה. גם האוהדים באצטדיון עצמו ייהנו מחוויית הצפייה הייחודית.

"אנחנו נרגשים לספק את התוכן החדשני הזה לאוהדי ה-NFL, באצטדיונים ובביתם", אמר וישאל שאה, סגן נשיא בכיר למדיה דיגיטלית ב-NFL. "שיתוף הפעולה עם אינטל מעניק לאוהדים דרך חדשה לחוות את ההתרגשות של המשחק. החזון של הטכנולוגיה המאפשרת לצופה להיות בכל נקודה במגרש, צפוי לחולל מהפך בתחומים רבים של הליגה".

בנוסף למצלמות K5 עם רזולוציה אולטרה גבוהה, כל אחד מהאצטדיונים מצויד בשרתים המעבדים עד טרה-בייט של נתונים לכל קליפ של 30-15 שניות. לאחר איסוף הנתונים, הווידיאו הגולמי מוזן בקילומטרים של כבלי סיב אופטי לחדר בקרה מיוחד, בו צוות ההפקה של אינטל יוצר למעשה מחדש את הקליפ בתלת-ממד, מנקודת המבט האידיאלית או מנקודת מבטו של השחקן, על מנת לסחוף את הצופים היישר למשחק מזוויות שמצלמות רגילות אינן מסוגלות לצלם.

כיצד פועלת הטכנולוגיה?

freeD עושה שימוש בשורה של מצלמות הממוקמות בנקודות שונות ומצלמות נתונים גולמיים, המאפשרים לייצור קטעי משחק ייחודיים ב-360 מעלות ותלת-ממד. בכל אצטדיון מותקנות 38 מצלמות 5Kבעלות רזולוציה אולטרה-גבוהה, וכן שרתי Intel Xeon ומחשבים המסוגלים לעבד עד טרה-בייט של נתונים לכל קליפ של 30-15 שניות.