ארגון "האמת שלי", ארגון א-פוליטי שהוקם לאחר מבצע "צוק איתן'' המאגד מאות חיילי וחיילות מילואים, שם לו למטרה לספר בארץ בעולם את הסיפור האמיתי של המתרחש בשטח יהודה ושומרון ובעזה.
מאז הקמתו הביא הארגון את קולם של חיילי המילואים לאזרחי ישראל, לגופים בינלאומיים ולתקשורת הזרה על מנת להציג את המורכבות וההתמודדות האמיתית של החיילים בשטח.
בעקבות ההתפרעויות ליד הגדר ברצועת עזה והשימוש של ארגוני הטרור ב"מגנים אנושיים" החליטו בארגון "האמת שלי" לעלות מדרגה ולעבור ממגננה להתקפה.
בחודשים האחרונים תיעד הארגון עשרות עדויות מצולמות של חיילי מילואים המתארים את הפרות זכויות האדם והשימוש של ארגוני הטרור במגינים אנושיים על מנת לבצע פיגועים. העדויות, שרובן המוחלט הינן בפנים גלויות, נגבו בליווי של ייעוץ משפטי צמוד תוך התחשבות בצנזורה הצבאית.
במסגרת הפרויקט צפויה לראשונה להיות מוגשת בשבועות הקרובים תלונה לבית הדין הבינלאומי בהאג הכוללת עדויות חיילים נגד החמאס והרשות הפלסטינית על הפרת זכויות אדם בצורה שיטתית, תוך פגיעה באזרחים חפים מפשע – ישראלים ופלסטינים כאחד.
התלונה תוגש תוך שיתוף פעולה עם עורכי דין מארגונים משפטיים בינלאומיים- 'הפורום המשפטי הבינלאומי', ו-'מכון ירושלים לצדק'.
בימים אלה יצא לאור מסמך מיוחד באנגלית ובעברית הכולל את עדויות החיילים וצפוי להיות חלק מרכזי במאבק הדיפלומטי וההסברתי שיוביל הארגון ברחבי העולם. במקביל יעלה לאוויר אתר מיוחד בשתי שפות שבאמצעותו יוכל כל גולש להיחשף לסיפור האמיתי של המציאות המורכבת בשטח.
האירועים המתועדים, ומוצגים כאמור גם במסמך, מייצגים תופעה רחבה של שימוש במרחב האזרחי וההומניטרי לצרכי טרור. העדויות כוללות מקרים בהם נעשה שימוש באמבולנסים להעברת אמל"ח ולהסעת מחבלים, שיגור רקטות מתוך גני ילדים, ירי מתוך בתי ספר ומסגדים, תכנון התקפות אל עבר מרחבים אזרחיים מובהקים וישובים ישראליים, שימוש בילדים ונשים כמגנים אנושיים, הפרות של הפסקות אש הומניטריות ועוד עדויות רבות המתארות מכלי ראשון את השימוש הציני שעושים חמאס והרשות הפלסטינית באוכלוסייה אזרחית הפלסטינית.
מנכ"ל ארגון "האמת שלי" אביחי שורשן אמר כי "האירועים בחודשים האחרונים בגדר הרצועה הביאו אותנו לשנות את דפוס הפעולה שלנו. השימוש הגובר של ארגוני הטרור באוכלוסייה אזרחית ובילדים בפרט נעלם כמעט לגמרי מהסיקור התקשורתי בארץ, ולא קיים בשיח במדינות העולם בכלל. כל מי שיקרא את העדויות בדו"ח זה יבין איך המוסר הכפול זועק לשמיים.
''לא רק שהקהילה הבינ"ל אינה מגנה את הארגונים הפלסטינים, על הפרות זכויות האדם החוזרות ונשנות ועל ניצול הילדים והאוכלוסיה האזרחית, אלא שלרוב מי שמותקף ומוצג באור שלילי, אלו חיילי צה"ל המגינים בגופם על אזרחי ישראל. הגיע הזמן שהקהילה הבינ"ל תפעל מתוך תוקף מוסרי אמיתי ולא מתוך שיקולים ואינטרסים פוליטיים", הוסיף שורשן.
מנכ"לית הפורום המשפטי הבינלאומי, עו"ד יפעה סגל, אמרה כי "מטרת העדויות אינה רק לזעזע את אמות המוסר של השומע, אלא להציג הפרה בוטה של הדין הבינלאומי, מדובר בפשעי מלחמה ופשעים נגד האנושות ברמות החמורות ביותר. את המסר המשפטי הזה חשוב להשמיע בפני בית הדין בהאג. לספק להם את הגרסא הישראלית, את המציאות המורכבת והעגולה ולהעניק להם הזדהות ופרספקטיבה שלא הייתה להם הזדמנות לקבל בעבר".
עו"ד אורי מורד, מנהל מחלקת דיפלומטיה ציבורית ממכון ירושלים לצדק, אמר כי "מעבר לתפיסת המציאות השלילית והשגויה שמתקבלת בעולם בהקשר הישראלי, הזירה המשפטית היא הכלי אשר באמצעותו יכולות להתקבל סנקציות כנגד ישראל. בין אם בפרלמנטים ברחבי העולם, ובין אם בבתי המשפט או בגופים הבינלאומיים, כדוגמת ה-ICC. וכך גם מתחמקים ארגוני הטרור במתן דין וחשבון אמיתי על פשעיהם שלהם. פרויקט העדויות משקף את כוחם של ארגוני החברה האזרחית במאבק הזה, ואת כוחם של שיתופי פעולה מהסוג הזה כמכפיל כוח משמעותי".