
המרכז הרפואי שערי צדק אירח בשבוע שעבר, סטודנטיות וסטודנטים חרדים למקצועות הפרא רפואיים, רפואה וסיעוד ליום היכרות וחשיפה לקראת סיום לימודיהם וההחלטה על בחירת המוסד הרפואי בו ירצו לעבוד בעתיד.
הסטודנטים ביקרו בבית החולים ביוזמת תוכנית "חרדים באקדמיה" של קרן ידידות טורונטו בתמיכת קרן פרידברג מקנדה, המלווה חרדים המעוניינים לרכוש תואר אקדמי, משלב בחירת תחום הלימודים והמשך בשילוב בתעסוקה איכותית.
במסגרת הביקור נפגשו הסטודנטים עם מנכ"ל שערי צדק פרופ' עופר מרין, עם סמנכ"לית הסיעוד והאחות הראשית הגב' גלי וייס שהציגו להם את פעילות שערי צדק.
בנוסף שמעו הסטודנטים הרצאות מטובי מומחי שערי צדק על מערך הסיעוד בבית החולים ומערך חדרי הניתוח, על המערך הקרדיולוגי הרחב של בית החולים, אתיקה ורפואה ועוד.
מנכ"ל שערי צדק פרופ' עופר מרין הציג לסטודנטים את בית החולים וציין "שערי צדק נמצא בשנים האחרונות בתהליך התרחבות והתפתחות משמעותי. אנו נותנים שירות לכל תושבי ירושלים ואני שמח לראות כניסה של אנשים מכל המגזרים למקצועות הרפואה והסיעוד. זה משפר את השירות הרפואי ומחזק את הקשר לקהילה. אנו שמחים שבחרתם לבקר בשערי צדק ונשמח גם אם תוכלו להשתלב בסיום הלימודים אצלנו בבית החולים".
נתן קנדלר סמנכ"ל ידידות טורונטו הביע הכרת תודה והערכה לצוות המנהלי והמקצועי של בית החולים שערי צדק אשר התגייס בכדי להציג את פעילות בית החולים בפני הסטודנטים ואף הציע לאורך היום הזדמנויות לשילוב הבוגרים במחלקות השונות של בית החולים. "ניכר כי הנהלת בית החולים רואה ערך רב וחשיבות בשילוב האוכלוסייה החרדית בצוות המקצועי של בית החולים".
מתאמת פיתוח מקצועי באגף הסיעוד שרי שפירא הוסיפה, "אנו רואים חשיבות רבה בחשיפת המרכז הרפואי שערי צדק, לסטודנטים מכל מוסדות הלימוד. סטודנטים רבים כבר הביעו התעניינות בעבודה עתידית בבית החולים בעקבות החשיפה וההרצאות של טובי המומחים של בית החולים ואנו נמשיך לסייע להם בהשתלבות עתידית במערכי הרפואה והסיעוד".
תכנית חרדים באקדמיה פועלת מזה 8 שנים. בתום כ-8 שנים לפעילות התכנית כ- 3,000 בוגרים אשר - 77% מהם השתלבו בהצלחה במשרות איכותיות, הדורשות תואר אקדמי במגוון ענפי התעשייה. התכנית אף השיגה שיעור נשירה נמוך מאד בקרב המשתתפים, אשר הסתכם ב-7.5% בממוצע בלבד בשנה.
צוות התכנית אשר פיתח את המודל מציין את רצף הליווי כמפתח המרכזי להצלחה: החל משלב קבלת ההחלטה לפנות ללימודים אקדמאיים על בסיס תוצאות האבחון וההליך הייעוצי, המשך במעטפת הליווי הלימודית וכלה בישורת האחרונה בהכשרה לקראת המעבר מלימודים לתעסוקה.