ברק רביד
ברק רבידצילום: מתוך הפייסבוק

בדרך כלל אני לא מגיב לאלה שמקללים אותי, מכפישים אותי ומפיצים עלי שקרים. ראשית, יש יותר מדי כאלה ואין לי זמן. ושנית, גיליתי שעדיף להתעלם מאשר לתת למטנפים תשומת לב ולהדהד את השקרים שלהם.

אבל היום החלטתי לחרוג ממנהגי. אולי כי באמת מדובר בכמות מרוכזת מאוד של שקרים שנכתבה עלי בפוסט אחד, אולי כי הפעם השקרים מרתיחים במיוחד ואולי סתם בגלל שזה הגיע אפילו לאמא של חברה של הבת שלי מהכיתה ששלחה את זה לאשתי.

יש חשבון טוויטר על שם אחד אהרן דב הלפרין. עושה רושם שהוא אותנטי. בערך שלו בוויקיפדיה כתוב עליו שהוא המייסד והעורך של שבועון כפר חב"ד. קולגה. אם אפשר לקרוא לזה ככה. אני לא מכיר את מר הלפרין והוא לא מכיר אותי (מה שלא מפריע לו לטנף עלי חופשי חופשי). הוא יכול להיות אבא שלי ולכן אני אתנסח בצורה עדינה ככל האפשר.

מר הלפרין מכפיש אותי ומפיץ עלי שקרים כבר תקופה ארוכה. זה גם תמיד מופץ באותה שיטה:

א. אני מפרסם עובדות או דעות ביקורתיות על נתניהו;
ב. האדון הלפרין מצייץ;
ג. הציוץ מהודהד על ידי יאיר נתניהו ועוזריו;
ד. צילום מסך של הציוץ מופץ בקבוצות ווטסאפ של ביביסטים.
ה. התפוצה של השקרים הופכת רחבה מאוד ואני מתחיל לקבל הודעות נאצה בווטסאפ, בפייסבוק ובפלטפורמות אחרות עם קללות ואיומים.

אותו דבר קרה אתמול אחרי שפרסמתי שורה של עובדות שהראו שנתניהו ובנו אבנר הפרו את הנחיות משרד הבריאות ואת תקנות החירום ואז שיקרו לגבי זה. גם הפעם מר הלפרין לא אכזב וצייץ פעם נוספת ערימת שקרים נגדי. לא אתחיל להפריך את כל השקרים אחד אחד כדי לא לחפור לכם ואתמקד בשקר המדהים מכולם.

האדון הלפרין טען כי אני הזהרתי שהקורונה היא "פייק ניוז" של נתניהו. זה פשוט שקר וכזב. מעולם לא כתבתי או שידרתי דבר כזה. למעשה עשיתי את ההיפך כאשר כמה פעמים שיבחתי את נתניהו על ההחלטות שקיבל בתחילת המשבר. השקר הזה גם הדהים אותי כי אני כבר שלושה שבועות משדר מהמרפסת של הבית שלי כדי לא להסתכן בכך שאדביק את חבריי בחדשות 13 כי אשתי היא רופאה בבית החולים וולפסון.

לא מעט חברים כותבים לי כל כמה ימים על מר הלפרין ודומיו – למה אתה לא תובע דיבה? לפעמים אני משתעשע ברעיון, אבל תמיד המסקנה שלי בסוף שזה בזבוז זמן ושאני לא לגמרי אדם פרטי ויש לי לא מעט כוח ציבורי ולכן חופש הביטוי אמור לאפשר לאנשים לטנף עלי כל עוד אינם מסיתים לאלימות או גזענות. אני מספיק חזק כדי לספוג את זה.

אני לא צריך ציונים מהלפרין. הוא וכל המכפישים יודעים את האמת. הם לא יכולים להתחרות מקצועית אז הם משקרים. גם אתם שעוקבים אחרי הידיעות, התחקירים והכתבות שלי קודם בעיתון "הארץ", אח"כ בחדשות 10 ועכשיו בחדשות 13 יודעים את האמת. אתם יודעים שאתם יכולים לסמוך על מה שאני מפרסם. לא בגלל שאני גאון או בגלל שאני לא עושה טעויות (אני עושה), אלא בגלל שאני לומד מטעויות ועושה מאמץ אדיר למנוע אותן. אני בודק, מצליב עם כמה מקורות, חושב פעמיים ושלוש לפני שאני מפרסם וכתוצאה מכך גם מדייק.

אז למה בכל זאת כתבתי לכם את זה? כי השקרים מופצים מהר ורחוק. למרבה הצער הם גם משכנעים לפעמים יותר מהאמת. והאמת חשובה. העובדות חשובות. הן חשובות יותר מתמיד כאשר הכוחות הכי חזקים במדינה שנעזרים בקבוצה הולכת וגדלה של משרתים, קרנפים ושטיחי רצפה (דוגמת הלפרין) מפיצים שקרים בלי הפסקה.

למרות ההכפשות והאיומים, אני אמשיך לעבוד כדי להביא לכם את העובדות האלה כל יום. כי האמון שלכם חשוב לי. בשביל זה אני במקצוע הזה. אני רק יכול לקוות שתקשיבו לי ותחשבו על זה.