
הפרקליט הצבאי הראשי, אלוף שרון אפק, הורה היום (ג׳), על פתיחת חקירת מצ"ח בעקבות פציעתו של רב''ט עילי חיות במהלך פעילות של יחידת מגלן באוגוסט 2018.
חיות, לוחם מגלן, נפצע במהלך קפיצה לתוך שיח קוצני מכלי רכב צבאי – מסורת שהייתה נהוגה ביחידה לאחר סיום קורס הסוואה. הלוחם נפצע ונותר משותק בשתי רגלים.
ההחלטה של הפצ"ר התקבלה בעקבות שורה של טענות ביחס לנסיבות הפציעה והטיפול בה, אשר לראיית הפצ"ר מצדיקות פתיחת חקירה. בסיום החקירה יועברו ממצאיה לבחינת הפרקליטות הצבאית.
בחודש ינואר האחרון שיחזר עילי חיות את רגעי הפציעה ביער המלאכים שליד קרית גת. "עושים את התחרות הזאת עם הסירות הקוצניות, מצופפים אותן, מסדרים אותן, כולם מורידים את החולצות ומתחילים לקפוץ מההאמר", סיפר עילי לחדשות 12.
"אומרים שהייתה נחיתה לא טובה, אמרו לי גם שהצוואר שלי התעקם תוך כדי הקפיצה. לא כאב לי, פשוט הרגשתי משותק". עילי השמיע דעה נחרצת על התחקיר שביצע צה"ל: "אני חושב שהם הציגו לנו בעיקר משהו שהוא כמעט נכון, כמעט אמיתי. אני לא מרגיש שלמדו מזה".