בהמשך ישיר להצהרת מַחְמוּד עַבָּאס, אבו מאזן, בו התנער מהתיאום הביטחוני עם ישראל וההסכמים עמה והממשל האמריקני, החל ברשתות החברתיות קמפיין "או אצלי או אצל המתאם".
הקמפיין מתייחס למתאם פעולות הממשלה בשטחים, אלוף כמיל אבו רוקון בן למשפחה דרוזית-ישראלית, שתפקידו לתאם סוגיות אזרחיות עם תושבי הרשות הפלסטינית ולסייע בבעיות הומניטריות.
'או אצלי או אצל המתאם'
כך נקרא קמפיין הרשת שהקריקטוריסט אֻסַאמַה נַזָאל הצטרף אליו. הקמפיין קורא לחרם על עמודים ישראלים ובראשן "מתאם פעולות הממשלה בשטחים". הקמפיין מופיע גם בחשבון הרשמי של תנועת פת”ח, שבראשה עומד מַחְמוּד עַבָּאס, אבו-מאזן.
בקריקטורה עצמה אנחנו רואים את דגל ישראל מלא בלייקים שאט אט יורדים - לכאורה בזכות הקמפיין.
'אצלי - אצל המתאם'
כך אומר אבו יוסף, ממזרח ירושלים - או שתלך איתי יד ביד אל ירושלים או שתהיה כמו כלב אצל מתאם פעולות הממשלה בשטחים.
גם בַּהָאא' יַאסִין, קריקטוריסט מעזה משתתף בקמפיין הרשת הקורא לחרם על עמודים ישראלים ובראשן "מתאם פעולות הממשלה בשטחים".
בקריקטורה עצמה אנחנו רואים את האמא אומרת לבנהּ המחזיק טלפון חכם "או אצלי או אצל המתאם" (#ياعنديياعندالمنسق) - התיוג הוויראלי כלומר לבטל את ה'לייק' בעמוד הפייסבוק של מתאם פעולות הממשלה בשטחים.
הזהר! זו מלכודת!
קריקטורה נוספת של בַּהָאא' יַאסִין, נגד מתאם פעולות הממשלה בשטחים והפעם עומד לו חנדלה (תעתיק: חנט'לה) המזהיר לא ליפול למלכודת 'דף המתאם' עם לייק. חנדלה הוא בעצם 'שרוליק הפלסטיני'. מדובר בדמות מפורסמת של הקריקטוריסט נאג'י אל-עלי של ילד פליט יחף, בבגדים בלויים ונטול פנים, שהפכה עם השנים לסמל לזהות ולהתנגדות הפלסטינית. נאג'י אל-עלי אמנם נרצח בקיץ 1987, אך חנדלה נשאר בקריקטורות רבות בנושא הסוגיה הפלסטינית.
פלסטין (עם הגולן?) אומרת "או אני או הוא" כש"הוא" הוא "המתאם"
נראה כי בינתיים הנרשמה ירידה של כ-100,000 עוקבים. נכון לכתיבת הטור ישנם 564,789 אנשים שנתנו לייק לעמוד ויש 582,186 עוקבים.
המאבק הזה הוא צעד נוסף של מאבק נגד החלת הריבונות על חלקים מיהודה ושומרון שהיא חלק מעסקת המאה של הנשיא טראמפ.
--------
נעם בנעט הוא מרצה וחוקר עצמאי בתחום המזרח התיכון והעולם הערבי, הכותב טור שבועי בנושאים אקטואליים נבחרים ובליווי קריקטורות עדכניות מהעולם הערבי תחת הכותרת "חלון למזרח התיכון המתחדש". בנעט בתוכנית ההשלמות לתואר שלישי במחלקה ללימודי המזרח התיכון בבר אילן.
אפשר לעקוב אחריו בטלגרם, בטוויטר, בפייסבוק או באינסטגרם.