
הבהרה מאוחרת: לאחר שבציבור החרדי נפוצו פרשנויות בדבר הפרת צוואתו של האדמו"ר מסדיגורא זצ"ל הבהירו היום (ב') הדיינים שעסקו בנושא כי הבן הצעיר, רבי יצחק יהושע העשיל, הוא היחיד שיישא בתואר 'האדמו"ר מסדיגורא' וכל נכסי החסידות בארץ ובעולם שייכים אליו.
לדבריהם, למינויים של שני הבנים הגדולים לאדמו"רים ולבקשת הרבנית, אין כל קשר לממשיכה הטבעי של שושלת סדיגורא וכפי צוואתו המפורשת של האדמו"ר הקודם.
"במכתב הנ”ל כתוב מפורש על ‘נושא התוארים בו יתעטרו בני כבו”ק האדמו”ר זצוק”ל’ ובהמשך המכתב ‘אחרי שהבנים שליט”א סמכו ידיהם על החלטה לגבי התוארים’. ההדגשה פעמיים שיהיה מובן במה מדובר. וזאת שכל הבנים יוכלו להתעטר בתוארי אדמו”רות כמתאים למשפחה הרוממה והמכובדת".
בהמשך הובהר כי “לא הייתה כוונתנו לשנות חלילה מתוכן הצוואה”.
כזכור, בצוואה שהועברה לחסידי סאדיגורה הבהיר הרבי זצ”ל בצורה שאינה משתמעת לשתי פנים כי בנו הצעיר ימלא את מקומו לאחר פטירתו.
“הנני ממנה בזה את בני הרב יצחק יהושע העשיל פרידמאן שליט”א, שיהא לאחר אריכות ימי ושנותי ממלא מקומי, שישב על כסאי, כממשיך האדמורו”ת ‘אדמו”ר-מסאדיגורה’ ויעמוד בראש אנשי שלומינו חסידי רוז’ין-סאדיגורה וינהיג אותם בכל העניינים כפי שהי’ אתי-עמי.
"אני מבקש בכל לשון לבל יהין מאן דהו לערער על צוואתי זו, ואבקש מכל אנ”ש וכן מבני, חתני וכל הנלווים עליהן ויוצ”ח שיחיו, להיות עם בני הרב יצחק יהושע העשיל פרידמאן שליט”א, לדבוק בו כמו שדבקו באבותי הק’ ובי”.
“בני ממלא מקומי הרב יצחק יהושע העשיל פרידמאן שליט”א בתוקף ההנהגה, יעמוד גם בראש כל המוסדות שבכל אתר ואתר, שנושאים את השם ‘סאדיגורה’ או ‘רוזין-סאדיגורה’, הן באר”י והן בחו”ל, ובכללם הת”תים, הישיבות קטנות וגדולות, כוללים, בתי מדרשות ובתי תפילה, הכל יהיה תחת פיקוחו, הנהגתו ומשמרתו”.