לקראת פתיחת השדולה למען בריאות הנפש ומניעת אובדנות בשבוע הבא, ח"כ קטי שטרית והחכ"לית עידית סילמן קיימו פגישת זום עם עשרות ארגונים ועמותות מהתחום.
זו הפעם הראשונה שכל הארגונים, העמותות והגופים חוברים יחד בהובלתן של ח"כ קטי שטרית וחכ"לית עידית סילמן למען בריאות הנפש ומניעת האובדנות ונפגשים לשיח משותף על האתגרים בכלל ובתקופת הקורונה, בפרט בתחום בריאות הנפש.
לפי עמותת ער"ן, יש עלייה של כמעט 60% בפניות לקו החם ובעלייה בעוצמת החרדה מהפונים. בעמותת סה״ר, המתמחה בתחום הסיוע הנפשי ברשת האינטרנט באמצעות הצאטים, ניכרת עליה של 32 אחוזים בפניות סביב מצוקות נפשיות בשבועיים האחרונים של הסגר.
בישראל מתאבדים בשנה רגילה כ-500 בני אדם וכ-6500 מגיעים לחדרי המיון לאחר ניסיון התאבדות משמעותי.
לפי עמותת ״בשביל החיים״, העוסקת במניעת התאבדויות ברמה הלאומית ובסיוע למשפחות שיקיריהן התאבדו, אחד הקשיים הגדולים והאבסורדיים העומדים בפנינו, הוא העובדה שרק עוד כשנתיים נדע האם הייתה עלייה במספר ההתאבדויות וניסיונות ההתאבדות בתקופת הקורונה.
בשיחה העלו הגופים בפני יו"ר השדולה ח"כ שטרית והחכ"לית סילמן את האתגרים שעמם הם מתמודדים בשגרה ובמיוחד בתקופת הסגר בעקבות הקורונה. לדבריהם זו "המגיפה שאחרי המגיפה", שבה נאלץ לתת פתרונות לאנשים שהגיעו למצוקה נפשית בעקבות המצב בכללי.
מטרת השדולה להוביל להקמת רשות לאומית לבריאות הנפש ולמניעת אובדנות, קידום חקיקה בתחום, העלאת מודעות ושבירת הסטיגמה הקיימת בתחום זה.
לדברי ח"כ קטי שטרית: "הגעתי לכנסת כדי לטפל בנושאים הכי כואבים בחברה הישראלית וכפי שהגדירו אותה חבריי, המצוקה הנפשית זו 'המגיפה שאחרי המגיפה'. בשיחה דנו בדרכים יצירתיות איך נוכל לרתום יחד את כל הארגונים והעמותות כדי לנסות למגר את תופעת האובדנות ולתת מענה מספק לאתגרים בתחום בריאות הנפש. זו משימה לא קלה, אך היה חשוב לי לפני פתיחת השדולה להקשיב ולשמוע מכל העוסקים במלאכה על המצב כיום ואיך ניתן לשפרו. כל עוד אני בכנסת ישראל, אני אמשיך לנסות לקדם את הנושאים הללו".
עידית סילמן הוסיפה, "במפגש היום שמענו עד כמה משבר הקורונה הנוכחי רק מדגיש את החייב שינוי בתחום בריאות הנפש. יש לנו מחויבות כחברה להיפטר מהסטיגמה, להעלות את המודעות לתת תמיכה, הבנה וחום אנושי עבור המתמודדים ובני משפחותיהם. קהילה בריאה היא גם קהילה משגשגת. אנו נעשה כל שניתן בכדי לתת מענה וסיוע לקולות העולים מהשטח, לבנות תוכנית ארוכת טווח, הקמת רשות והשקעת משאבים שיאפשרו לחיות חיים בעלי משמעות ומהות".