
ועדת השופטים של פרס הרב קוק לספרות תורנית מקורית מטעם עיריית תל אביב-יפו, החליטה להעניק את הפרס לשנת תש"ף לרב אליעזר מלמד ולרב רא"ם הכהן.
בוועדה כיהנו פרופ' חיים מיליקובסקי (יו"ר), הרב ד"ר איתמר אלדר, פרופ' עודד ישראלי, הרב אריק קמחי וד"ר חנה פרידמן.
הפרס מוענק לרב אליעזר מלמד על "סדרת פניני הלכה" המצטיינת בארבעה דברים: 1. היקפה - היות והיא מקיפה את כל תחומי ההלכה; 2. הנגשתה – היותה שווה לכל נפש מהיהודי הפשוט ועד התלמיד החכם; 3. פסיקה יצירתית ומקורית; 4. אקטואליות ורלוונטיות.
הפרס מוענק לרב רא"ם הכהן על סדרת ספריו העוסקת בפרשנות התלמוד. הרב הכהן מצליח לחבר יחד את עולם הלמדנות המסורתית מזה דורות רבים, עם השקפת עולם חדשה ומקורית של חיפוש משמעויות בסוגיה התלמודית.
פרס בקטגוריית "ספרות תורנית מקורית", ניתן לחיבורים חשובים ומועילים שיש בהם משום חידוש ויצירה עצמית. בסוגים אלה: פרשנות כתבי הקודש, חידושים ופירושים בתלמוד ובפוסקים, שאלות ותשובות וכיוצא באלה.
ועדת השופטים של פרס הרב קוק לספרות מחקר וספרי עזר תורניים מטעם עיריית תל אביב-יפו, החליטה להעניק את הפרס לשנת תש"ף לרב דוד דבליצקי ולפרופ' ירחמיאל (רוברט) ברודי. בוועדה כיהנו פרופ' רמי ריינר (יו"ר), פרופ' שמחה עמנואל, הרבנית רחלי פרנקל, הרב עו"ד צבי קנול והרב נתן שפירא.
הפרס מוענק לרב דוד דבליצקי על הההדרה המופתית של "ספר הישר" לרבנו תם, מגדולי בעלי התוספות, מהמורכבים והמסובכים שבספרי ההלכה ופרשנות התלמוד בימי הביניים. ספר זה ממשיך עשייה ברוכה ונחוצה של הרב דבליצקי בתחום ההדרת ספרי הראשונים.
הפרס מוענק לפרופ' ירחמיאל ברודי על ספרו "אוצר הגאונים החדש מסכת בבא בתרא". ספר זה ממשיך את מפעלו המונומנטלי של ד"ר בנימין מנשה לוין, מתלמידיו הקרובים של הרב קוק זצ"ל. יצירה זו היא חוליה נוספת במפעל חייו של פרופ' ברודי בחקר תקופת הגאונים וספרותה.
פרס בקטגוריית "ספרות מחקר וספרי עזר תורניים", ניתן לספרים בעלי רמה תורנית-מדעית, שיש בהם כדי לעזור ללומדי התורה ומפרשיה ולהעשיר את ידיעותיהם: מהדורות חשובות של ספרי רבותינו הראשונים (בין אם נכתבו עברית ובין אם תורגמו), פילוסופיה דתית, מחקרים בתולדות הספרות התלמודית והרבנית ובתולדות גדולי התורה, ספרי עזר וספרי כינוס בעיבוד מדעי.
הפרס ע"ש הרב אברהם יצחק הכהן קוק מוענק על ידי עיריית תלֿ-ֿאביב-יפו משנת תש"א – 1941 במטרה להביע הוקרה ולחזק את ידיהם של מחברי ספרים ברוח המסורת בספרות תורנית, חוקריה ומפרשיה וחושפי גנזיה.
הפרסים, בסך 18,000 ₪ יוענקו לכל אחד מהזוכים, בטקס חגיגי ובכפוף להנחיות משרד הבריאות שייערך בעוד כחודשיים במעמד ראש עיריית תל אביב-יפו, רון חולדאי.