
לוחמי פלוגת אלון של סיירת חרוב צבעו ושיפצו את האנדרטה לזכר שולי הר מלך הי"ד שהושחתה על ידי ערבים מהכפר אל-מועייר בבנימין.
הר מלך נרצח בפיגוע ירי סמוך לצמת אלון בבנימין לפני כ-17 שנה. החיילים כיבו את הצמיגים הבוערים שהונחו על האנדרטה וצבעו אותה מחדש.
סיירת חרוב נכנסה לתעסוקה מבצעית בחטמ״ר בנימין בסוף חודש דצמבר, לאחר גדוד נצח יהודה שגם הוא תיקן את האנדרטה אחרי ניסיון הצתה שאירע לפני שבועיים.
סגן ניר ברקוביץ׳, סגן מפקד פלוגת אלון בסיירת חרוב: ״קיבלנו את הקריאה שהאנדרטה הוצתה, ברגע שראינו את מצב האנדרטה הבנו שחייבים לתקן אותה. היחידה נרתמה במהירות רבה ושלחה לנו צבע, מהר מאוד הלוחמים החלו במלאכה והאנדרטה חזרה לקדמותה״.
נציין כי זאת הפעם השלישית בתוך חודש בלבד שבה ערבים מהכפר אל-מועייר משחיתים ושורפים את האנדרטה לזכרו של קרבן הטרור.
שיטת הפעולה של הערבים זהה. הם מצמידים לאנדרטה צמיגים ומבעירים אותם. כך האש נשארת זמן רב ומכלה את האנדרטה.