
פרופ' נדב דוידוביץ', ראש בית הספר לבריאות הציבור באוניברסיטת בן גוריון וחבר בצוות המייעץ לממשלה בעניין הקורונה תומך במדיניות ההקלות של הממשלה, למרות שהתחלואה עדיין במצב מדאיג.
"צריך להמשיך במדיניות הפתיחה, משום שאנחנו מצויידים בחיסונים. חייבים להבין שחיסונים לא ייתנו את כל המענה כי ילדים אינם יכולים להתחסן בינתיים, אך איננו יכולים להמשיך ולסגור את בתי הספר כי יש לכך השפעות בריאותיות ונפשיות", אומר פרופ' דוידוביץ' בראיון לערוץ 7.
לדבריו, "יש לנו בנוסף לחיסונים כלים כמו בדיקות מהירות, תוכנית 'מגן חינוך' ואנחנו חייבים ללמוד לייצר מצב שבו אנחנו לומדים לחיות בשגרת קורונה כי בחודשים הקרובים לא נגיע עדיין לחסינות העדר ואי אפשר להמשיך להחזיק את כל עם ישראל בצורה שדומה לסגר. זו דילמה לא פשוטה, אך לדעתי השאלה אינה אם אלא איך לפתוח. צריכים לעשות את זה בצורה יצירתית יותר באופן שימנע התקהלויות".
במשרד הבריאות כבר מזהירים מסגר רביעי, מבחינת דוידוביץ' מדובר בתסריט בלהות. "סגר מבחינתי הוא כמו נשק יום הדין. בהרבה מובנים כשמגיעים לסגר זה מראה על כישלון. יש לנו את כל הכלים להימנע מסגר. השילוב של חיסונים, בדיקות והתנהלות נכונה זו הגנה רב שכבתית והדבר מחייב אותנו כחברה לנהוג בסולידריות ולהימנע מלהגיע לסגר".
"כמו שראינו בסגר השלישי שהיה הרבה פחות יעיל שיש עייפות וזעם מהמצב. אנחנו כבר למעלה משנה בתוך הסיפור הזה וחייבים לשים על השולחן את הנתונים של האבטלה ושחלקים ממערכת החינוך לא נפתחו בכלל. אנחנו חייבים להיות יותר יצירתיים. עשינו את זה בתחום החיסונים, בואו נתרגם את זה לתחומים אחרים".
החיסונים, לדעתו, הם המפתח ליציאה מהמשבר. "אנחנו רואים בצורה ברורה שאנשים שהם אחרי שתי מנות חיסון הסיכוי שלהם לחלות במחלה קשה הוא נמוך עד כמעט כדי אפס. לכן צריך להרחיב את ההתחסנות. אם נמשיך להתחסן נראה את המצב מתקדם. היום אנשים מעל גיל 50 שהתחסנו כמעט ולא מגיעים לבתי חולים. אני מקווה שלקראת הקיץ יגיעו חיסונים לילדים ואז נגיע לחסינות עדר".
ומה לגבי חג הפסח? "אני חושב שנצטרך לראות מה קורה עם התחלואה לקראת פסח. יש גם את האירוע של הבחירות שהוא אינו פשוט. אני מאוד מקווה שנוכל לחגוג, לפחות המחוסנים, ביחד אבל לא בצורה המונית. חגיגה עם המשפחה המורחבת נראית הגיונית אבל נצטרך לראות כיצד הדברים יתרחשו".