
בימים אלו, בהם כל הורה מחפש את הישיבה שהכי תתאים לבנו, תפסנו לשיחה קצרה את הרב יאיר בר-לוי, ראש ישיבת הדר חיפה.
עניין אותנו מה הביא אותו להקים ישיבה, ומדוע דווקא ישיבה קטנה, האם חסרות ישיבות?
"אנו רואים בשנים האחרונות שינוי מגמה בחיפוש ישיבות בקרב תלמידי כיתות ח", מספר הרב בר לוי. "כשאני הגעתי לישיבת דרך חיים לפני כ-20 שנה היינו 7 תלמידים במחזור והרעיון של ישיבה קטנה היה בגדר הזוי ממש. כל התלמידים מהמחזור שלי ממש גיחכו על עצם המחשבה שלי להצטרף לדבר כזה "מוזר". אולם, בשנים האחרונות אנו עדים לפתיחה של עוד ישיבות קטנות ותיכוניות תורניות, שנובעת מהצורך הגדול בשטח, של בחורים עם רצון גדול לתורה ולעבודת ה'. הנערים מעצמם רוצים יותר, דורשים גדלות בתורה וביראת שמים".
הרב בר לוי מדגים זאת בעדות חיה מהתלמידים שנבחנו השנה "באים אלי בחורים להיבחן. אני שואל אותם על איזו סוגיה אתם מעוניינים להיבחן בפרק אותו אתם לומדים? הם משיבים שלא משנה להם כיוון שבכל אופן הם נבחנו על כל הפרק (המפקיד, אלו מציאות וכד') בעל פה!", הוא מוסיף בחיוך: "אתם מבינים? כשאני הייתי בכיתה ח' התלמידים יכלו אולי להיבחן על חסמבה...".
הישיבה מוקמת בשיתוף של ישיבה תיכונית בנ"ע יבנה חיפה והגרעין התורני "הדר להדר". הישיבה תחשב שלוחה של ישיבת דרך חיים בשעלבים.
פנינו לרב מתניה אריאל, ראש ישיבת דרך חיים בשאלה "האם הישיבה הקטנה לא מצמצמת את התלמיד? תלמידים השקועים בקודש מאבדים לעיתים חלק מהחיות ושמחת החיים? "המציאות היא הפוכה" אומר הרב מתניה. "לימוד התורה בשמחה ובהתלהבות מעצים מאד את כוחות החיים של התלמיד. כמובן יש גם צוות הדרכה, פעילויות, טיולים. בישיבות הגבוהות הבוגרים שלנו מוכרים לא רק כבולטים בלימוד ויראת שמים, אלא גם מבחינה חברתית ובעוצמות שהם משדרים".
הסגנון של הבחורים שמגיעים להדר חיפה, דומה לסגנון הבחורים שמגיע לישיבת דרך חיים. הרב מתניה אריאל מספר כי "ביום שני, התקיים בישיבת הדר חיפה יום גיבוש, אליו הגיעו הבחורים שיהיו במחזור הראשון. מדובר בבחורים איכותיים, רציניים ומלאי מוטיבציה לגדול בתורה".
הרב יאיר מוסיף "בישיבה הקטנה נשקיע בעזרת ה' רבות ביחס אישי והכל מתוך הבנה עמוקה לנפשו של התלמיד. ישיבה קטנה היא לא ישיבה גבוהה לצעירים! בישיבה יהיה בעזרת ה' מדריך, טיולים, בתים חמים ופעילויות חברתיות נוספות". הוא מדגיש לסיום "לא כל בחור מתאים לישיבה קטנה. יש תלמידים שנאלצנו לומר להם שעדיף להם ללמוד בישיבות אחרות, אך בוודאי שיש הרבה תלמידים שמתאימים לישיבה קטנה. מחכים לכם!"
ליצירת קשר: 0524045295
yhadarhai@gmail.com