יפה בן דויד מזכ"לית הסתדרות המורים, תקפה הבוקר (שני) בכנס ירושלים של העיתון "בשבע" את ה"פייק ניוז" כהגדרתה בנוגע לחיסון המורים נגד קורונה.
"בעניין חיסוני המורים יש פייק ניוז", אמרה בן דויד, "הסתדרות המורים לא צריכה להיאבק על חיסונים. זו הייתה חובה כלפי עובדי הוראה כי הם במגע עם התלמידים. גם הנתונים מראים את מה שאמרנו, למעלה מ-90 אחוז מצוותי ההוראה בישראל התחסנו, כלומר הממוצע אצלנו גבוה יותר משאר המשק. כל מי שאמר אחרת צריך להתנצל".
"לא יכול להיות שכל הזמן יכפישו את עובדי ההוראה. יש 9 אחוז שעדיין לא מחוסנים ואיתם צריך לעבוד בהסברה ושכנוע כמו שאר המשק. אם תואיל המדינה ותחוקק חוק רוחבי לגבי כל מי שעובד עם קהל, או חיסון או בדיקה, אנחנו נכבד את זה", הוסיפה.
על הדרישות להחזיר ימי למידה אמרה בן דויד: "כשבאים למורים ומבקשים מהם להחזיר ימים, על מה? הם נתנו מעל ומעבר בלמידה מרחוק. האלונקה לא ירדה מכתפי המורים והגננות במשך כל השנים. כל יום של עובדי הוראה זה להיות מתחת לאלונקה. הם החוסן הלאומי של ישראל יש אחריות למדינה שאסור לה להתנער צריך תכנית מסודרת בתחילת שנה החופשים לא נופלים מהשמיים. כולם יודעים מתי פסח וחנוכה. אם יכינו תכנית כזאת היא יכולה להיות טובה הרבה יותר מהיום ולתת בה יותר חוגי העשרה ותמיכה לילדים. גננת או מורה שרוצה לעבוד תוכל לעבוד".
לדבריה, "שנת הלימודים תסתיים ב-20 ביוני ובבתי הספר היסודיים ב-30 ביוני. מדברים על כך שהמורים לא עבדו ולא עמלו בלמידה מרחוק. נכון שתלמידי חטיבות הביניים היו ספונים בבתיהם למעלה משנה אבל מי שהתגמש ולמד את נושא הלמידה מרחוק הם המורים. הם התמקצעו לבד, הם קנו מחשבים ועשו את הכל לבד. אני מסיירת בבתי הספר וכולם מדברים על צמצום פערים. תלמידים אמרו לי שהם למדו מאוד יפה בזום. יש 30 אחוז מהתלמידים שלמדו טוב יותר מרחוק מאשר בכיתה".
"אתם חושבים שילד בכיתה ז' יבוא ללמוד בחופש? אי אפשר לצאת בתכניות בומבסטיות ולא ישימות. החופשות במשק הן אכן פחות מחופשות ההוראה אבל לא מתקנים עוולה בעוולה. תואיל המדינה להגדיל את שאר ימי החופש ולא לפגוע במורים. מקצוע ההוראה הוא מאוד שוחק ואם אנחנו נשחק את ציבור עובדי ההוראה הם פשוט יקומו ויעזבו. אנחנו רואים שצעירים עוזבים את המערכת בחמש השנים הראשונות. אם רוצים שכוח איכותי יגיע למקצוע ההוראה צריך לתגמל את הצעירים והוותיקים במערכת. מציעה לעשות מעשים ולא רק לדבר. היום השכר שלהם עלוב לעומת מדינות הOECD", תקפה