
הרב יובל שרלו, ראש מרכז האתיקה בארגון רבני צהר, התייחס היום (שלישי) לתופעת פיטורי העובדים הערבים שהצטרפו לשביתה הכללית של החברה הערבית.
כזכור, ועדת המעקב של הציבור הערבי הכריזה היום על שביתה כללית בישראל ובה גם מערכת החינוך. ועדת המעקב הודיעה כי השביתה מגיעה בין היתר במחאה על המבצע ברצועת עזה, "המתקפה על הפלסטינים בירושלים, בשייח ג'ראח ובמסגד אל-אקצא", וכן במחאה על "המתקפה על הציבור הערבי בכלל ובערים מעורבות בפרט".
הרב יובל שרלו תומך במעסיקים המפטרים. "אי אפשר לאחוז את החבל בשני הקצוות", אמר. "מדינה ריבונית אחראית גם לתעסוקה של כל אזרחיה, והיא מקיימת אכן מערכת שלמה החותרת להוגנות תעסוקתית".
"אולם, בשעה שישנה הזדהות אקטיבית עם אויבי המדינה והלוחמים להשמדתה - ניתן בהחלט לקבל את העובדה שמעסיקים אינם מוכנים להיות חלק מזה", כך הרב שרלו.