האלוף אהרון חליוה
האלוף אהרון חליוהצילום: דובר צה"ל

ראש אגף המבצעים, אלוף אהרון חליוה, מחדד היום (רביעי) את הפקודה העוסקת ביציאת חיילים בלבוש אזרחי ובנשיאת נשק אישי מחוץ לבסיס.

על פי הפקודה, מבוטלת סמכות מפקדים לאישור גורף ליציאת חיילים בלבוש אזרחי. יציאת חיילים בלבוש אזרחי תאושר במקרים פרטניים בלבד ובכפוף לאישור מפקד בדרגת אלוף-משנה לפחות.

עוד קובעת הפקודה כי מאושר לכל החיילים בעלי רובאות 03 ומעלה שעומדים בכשירות הנדרשת לנשיאת נשק צבאי לצאת עם נשק לביתם לאחר תדרוך על ידי מפקד בדרגת סגן-אלוף, ובתנאי שמשך שהותם מחוץ לבסיס לא יעלה על שבעה ימים.

מוקדם יותר היום, חיילי מילואים שגילו כי עליהם להשאיר את הנשקים בבסיס במהלך סוף השבוע הודיעו כי הם אינם מתכוונים לצאת ללא נשק ועל כן יעבירו את השבת בבסיס.

בסרטון שפורסם ברשתות החברתיות פונה אחד החיילים למצלמה, "אנחנו, חיילי גדוד 7012 במילואים, גויסנו לפני שבוע בצו 8, באנו בלי חשבונות וסיפורים, עם ישראל קרא לנו אז השארנו בבית את האישה והעבודה. עכשיו רוצים להוציא אותנו להתרעננות, אז קיבלנו הוראה שאם אנחנו יוצאים, לא נוכל להגן על עצמנו בדרך, לא נוכל לקחת את הנשקים הביתה, כי אם איזה מחבל יחליט שהוא רוצה לעשות לי משהו כשכל המדינה בוערת, אז שחס וחלילה לא אוכל להפריע לו. אז שיהיה ברור, לא נצא בלי הנשקים. אם נצטרך להישאר פה, נישאר".