אריאל דנינו, תושב גבעת 'קומי אורי' בשומרון, מספר באולפן ערוץ 7 על תקרית נוספת בין המתיישבים בגבעה לבין כוחות הביטחון שהתרחשה אתמול (שלישי) על רקע ''המצור'' על הגבעה שנמשך כבר שנתיים באמצעות צו שטח צבאי סגור.
"שכן התקשר אלי ואמר לי ששוטרי מג"ב שנמצאים בכניסה לגבעה הגיעו לבית המדרש והיכו אותו ואדם נוסף. אני מגיע בריצה עם מצלמה ועוד תושבים מגיעים והשוטרים עוזבים אותם. השכן סיפר שתקפו אותו באלימות, הצמידו לו קנה של נשק לחזה ואמרו לו שלא יצעק לעזרה. לצערי, זה מתבקש שיקרו דברים כאלה אחרי שנתיים של מצור ואחרי שסימנו אותנו בתור האויב הכי גדול באזור", אומר דנינו.
לדבריו, "יש שוטרי מג"ב שהמשימה שלהם היא למנוע כניסה לגבעה למעט מהמשפחה. ברור שזה יגיע בשלב מסויים לאירועי אלימות נגדנו. צריך לעצור את האלימות הזו עכשיו".
הוא גם עונה לטענות לפיהן יש ניסיונות מתוך הגבעה להתנכל לכוחות הביטחון. "אין קשר בין בקבוקי תבערה למשפחות בקומי אורי. סיימנו אותנו כאחראים לכל אירועי האלימות במרחב ולאט לאט זה הולך וגדל. ברור לכולם שהמשפחות לא אשמות בדברים האלה. גורמים במערכת הביטחון אומרים שהם יודעים שאלו לא אנחנו. אלא שהם מנסים להצדיק את ההתעללות שלהם במשפחות במשך הרבה זמן. הניסיונות להשתמש בכל מיני סיפורים נגד קומי אורי זה לא מוסרי ולא עובד בשטח".
דנינו אומר שבמערכת הביטחון חייבים לשנות את החשיבה. "אנחנו דורשים ממג"ב שיהיו בני אדם גם במשימות שנותנים להם ומאלוף הפיקוד הדרישה היא להסיר את הצו המופרך הזה שלא ייאמן שהוא מתקיים כבר שנתיים תוך התעללות במשפחות ועם מניפולציות מנופחות".