שמוליק צור, סמנכ"ל 'צור - עולם של יין', המייבאת יינות כשרים מכל רחבי העולם ממליץ על יינות מתאימים לראש השנה ולחגי תשרי.

"אני הייתי עושה את הקידוש בערב עם יין קברנה סוביניון 'הרצוג' מקליפורניה - שנותן נוכחות גדולה ליין - וזה מתאים לעוף מתובל ולבשר. אם מישהו רוצה משהו יותר קליל וקל הייתי הולך על הרוזה 'שאטו רובין'. לקידוש בבוקר מתאים יותר וויסקי מקנטאקי או יין לבן של 'ברטנורא'", מסביר צור.

הוא מציג את הדרך לרכישת יינות הכשרים. "החברה שלנו בארה"ב הולכת ליקבים מאוד טובים בעולם ועושים בהם קו ייצור כשר עם כל ההשגחה".

בשלב הזה צור מציג יין רוזה מפרובאנס. "התחלנו ביקב הזה לעשות קו כשר ובגלל הביקוש שהבאנו להם מכל העולם הם עברו לייצר רק יינות כשרים. בארץ ובעולם עולה הדרישה ליינות כשרים איכותיים".

לשאלה האם הציבור מבין יותר ביין ככל שהשנים עוברות הוא עונה, "אם לפני 10 או 15 שנים אנשים בקושי הבדילו בין יבש ללא יבש ובין קברנה למרלו, היום המון אנשים יודעים איזה זן הם אוהבים, איזה שנת בציר הכי טובה ועוד. זו תנועה גדולה שהולכת ומתפתחת".