העולם מתקדם בקצב מסחרר אך רק לאחרונה נראה שהשימוש בכסף מזומן הולך ופוחת במידה ניכרת.
שטרות הכסף הומצאו לראשונה בסין במאה ה-10 למניינם, ואולי עוד קודם לכן, אך כנראה שנדרשה מגיפה כלל עולמית בסדר גודל של מגיפת הקורונה כדי שנתרגל לוותר על מגע המזומן בארנק.
התפתחות הטכנולוגיה והרגולציה אפשרו לכולנו להמשיך לקנות בטאץ׳ - ללא מגע ישיר בין הקונה והמוכר - גם בתקופה של שמירה על מגבלות הריחוק החברתי. תשלומים בטאץ׳ נעשים באמצעות כרטיס אשראי בנקאי או כרטיס אשראי חוץ בנקאי שכוללים שבב דיגיטלי שתומך בתשלום בטכנולוגיית NFC או באמצעות חיבור שלהם לארנק דיגיטלי שמותקן על הסמארטפון או השעון החכם שלכם.
כל מה שנשאר לעשות הוא לקרב את הכרטיס או הסמאטרפון למסוף התשלום בקופה ולקבל חיווי לאישור העסקה.
יתרונות התשלום בטאץ׳
התשלום בטאץ׳ מהיר ונוח, כבר אמרנו, אך לתשלום בכרטיסי אשראי יש עוד יתרונות. אם יש לכם כרטיס אשראי חוץ בנקאי*, כנראה שאתם נהנים גם מהטבות רבות בעת התשלום בחנויות או על שירותים שונים. הטבות שלרוב אינן זמינות בכרטיסי אשראי שמונפקים על ידי הבנק.
בכרטיסי אשראי חוץ בנקאי שונים תוכלו לקבל החזר על הרכישות שלכם (cash back) או ליהנות מהטבות בטרקליני נוסעים בשדה התעופה, כשנוכל כולנו לחזור ולטוס שוב. הטכנולוגיה מאפשרת לחברת האשראי לזהות את דפוסי הצריכה שלכם ולהציע לכם הטבות שמותאמות לכם באופן אישי ועוזרות לכם לחסוך כסף בדיוק בזמן ובמקום הנכון.
בשימוש בארנק דיגיטלי, תוכלו בעתיד גם להגדיר באיזה כרטיס אשראי תרצו להשתמש בסוגי עסקאות שונים כדי למקסם את ההטבות בכל אחד מהכרטיסים שברשותכם.
איך ממקסמים את היתרונות של תשלום בכרטיס אשראי ותשלום בטאץ׳
בסקר של חברת מאסטרכארד העולמית נמצא גם כן גידול מהיר בשימוש בתשלום ללא מגע במכולות ובתי מרקחת לאחר התפרצות מגיפת הקורונה. קרוב ל-80% מהצרכנים השתמשו לראשונה בקורונה בתשלום בטאץ׳, בעיקר משיקולי בטיחות והיגיינה שהיוו שיקולים מכריעים בתקופת הקורונה.
אבטחת המידע בביצוע תשלומים ללא מגע היא מהגבוהות שיש, כאשר התשלום יעבור רק אם גם מסוף התשלום של בית העסק וגם כרטיס האשראי של הלקוח מאושרים על ידי חברת הסליקה ברקע.
כדי להגביר את הביטחון בביצוע עסקאות בטאץ׳, נדרשת הכנסת מספר הקוד הסודי (Pin) בעסקאות מעל 300 ש״ח. בעת ביצוע העסקה מועבר רק קוד מוצפן ופרטי כרטיס האשראי שחויב כלל לא נשמרים בבית העסק.
יותר עסקאות בטאץ׳, יותר צרכנים מרוצים
חברת ויזה העולמית דיווחה לאחרונה על סליקה של יותר ממיליארד עסקאות ללא מגע בשנת 2020. בסקר שערכה ויזה נמצא שכ-65% מהצרכנים מעדיפים לעשות את הקניות בחנויות באמצעות תשלום בטאץ׳ על פני שיטות אחרות. היקף התשלומים בטאץ׳ ברחבי העולם צפוי לגדול ביותר מפי ארבעה עד שנת 2027 ולהגיע לכ-4.6 טריליון דולר.
זאת בהשוואה להיקף של כטריליון דולר בשנת 2019. מנתוני חברת הסליקה שופיפיי (Shopify), עולה כי קרוב ל-90% מהעסקאות בכרטיסי אשראי בבריטניה ב-2020 נעשו בתשלום בטאץ׳ וכמחצית מהצרכנים דיווחו שהם מתכננים להפחית את השימוש במזומן בעתיד.
בארה״ב כ-40% מבעלי הסמארטפונים שילמו בטאץ׳ בשנת 2020 לפי נתוני חברת המחקר אי-מרקט (eMarket), והם צפויים לגדול ל-50% מבעלי הסמארטפונים עד 2025. סכום הרכישות בטאץ׳ גדל גם הוא בשנת 2020 בכ-24% והוא צפוי להמשיך ולגדול בקצב מואץ גם בשנים הקרובות. גידול שמעיד על האמון הגבוה של הצרכנים בתשלומים ללא מגע.
השימוש בתשלום ללא מגע מקצר את תהליך התשלום בקופה באופן משמעותי ומאפשר את קיצור התורים וזמני ההמתנה בחנות. אנחנו מרוויחים נוחות גבוהה יותר, ובשימוש בארנק דיגיטלי, אפילו לא צריכים לשלוף את הכרטיס מהארנק. מספיק לקרב את הסמארטפון או השעון החכם לקופה.
כשהטכנולוגיה כבר בשלה וכולנו הפנמנו עד כמה נוח לשלם באמצעים דיגיטליים מתקדמים, קשה לדמיין שנחזור אי פעם לאחור לשימוש במזומן. העולם בכף ידנו, ולנו נשאר רק ללמוד איך ליהנות מכל מה שהוא מציע.
* בכפוף לאישור החברה ותנאיה. המלווה ישראכרט מימון בע"מ. אי עמידה בפירעון ההלוואה עלול לגרור חיוב בריבית פיגורים והליכי הוצאה לפועל.
** הפרסום איננו מהווה הצעה ו/או התחייבות למתן הלוואה/אשראי.
*** מידע כללי בלבד. אין לראות באמור משום המלצה ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא.