כשלוש מאות כבאים מוחים על הוראה שקיבלו מנציב כיבוי והלה להוריד את הזקנים בתואנה שהשתנתה, לטענתם על פי צורכי ההסברה של הנציב.

אוריה שיף, מתנדב במערך כיבוי האש תושב יצהר, מספר כי בתחילה נטען בפניהם שיש לגלח את הזקנים על מנת שלכבאים יהיה מראה ייצוגי, אך כאשר נראה היה שהטענה אינה מתקבלת בציבור נטען שהסיבה היא בטיחותית.

על הטענה הבטיחותית משיב אוריה בשאלה, כיצד יתכן שמהמתנדבים, שמספרם רק ביהודה ושומרון עומד על כ-340, לא הועלתה דרישה שכזו. "זה נשמע קצת מוזר שלנו מותר להיות עם זקנים ולהם לא", הוא אומר ומציין כי כשבעים אחוז מהמתנדבים ביהודה ושומרון הם בעלי זקנים.

עוד הוא מסביר כי מערכת הנשימה של חליפת הכיבוי נמצאת בשירות גורמים נוספים כמו צה"ל, שב"ס, כיבוי נמל התעופה ועוד ובכל אלה אין כל בעיה לחבוש את המסכות והדבר מגביר את התחושה שמדובר בטענת סרק.

לדבריו הכבאים נמצאים תחת איום פיטורין במידה ועד ראשית החודש הבא לא יגלחו את זקניהם. "מדובר בבעלי משפחות שבמשך שנים נמצאים בכיבוי האש, וכעת יצטרכו ללכת הביתה ולהתפטר. לכן הגיעו כולם להפגין מול הכנסת".

שיף מספר כי כמתנדב קיבל אות הצטיינות מנציב הכיבוי וההצלה על אף שהוא בעל זקן, בעוד חבריו מקבלים נזיפה על כך שהם מזוקנים.

בנציבות כבאות והצלה מסבירים את ההחלטה להורות לכבאים לגלח את זקנם או שיפוטרו מתפקידם.

"בית הדין לעבודה בתל אביב פסק נחרצות כי שיער פנים פוגע באטימות המסיכה ומסכן בריאותם וחייהם של הכבאים".

"ההחלטת השופטים מהווה ציווי פיקודי, מבצעי ומוסרי לשמירת חייהם של הכבאים בפעילותם המבצעית והיא נסמכת על הוראות יצרן המסיכה, תקני בטיחות בינלאומיים מהמחמירים בעולם, ניסויי מעבדה, וחוות הדעת המקצועית של טובי המומחים בישראל ממשרד הביטחון והמכון למחקר ביולוגי. מתוקף מחוייבותנו לציבור, לכבאים ולבני משפחותיהם , כבאות והצלה תפעל לרווחתם של הכבאים תוך שמירת בריאותם כערך פיקודי מהמעלה הראשונה", נמסר מטעם הנציבות.