בכנס העסקים 'IAC פלורידה' פגשנו את יוסף חדאד, ערבי ישראלי שהקים את עמותת 'ערבים זה לזה' לחיזוק ההסברה הישראלית והמאבק לחיבור החברה הישראלית למדינת ישראל.
חדאד רואה בפעילותו פעילות מתבקשת בהיותה מייצגת 20 אחוזים מהחברה הישראלית המבקשים להתחבר למדינת ישראל ומוסדותיה. "רוב החברה הישראלית רוצה להיות חלק מהחברה הישראלית", הוא קובע ומספר כי דמויות רבות חברה הערבית יכולות היו להופיע במסגרת הכנס ולהביע את העמדות אותן הוא מובל.
על הייצוג הערבי בכנסת ישראל רואה חדד שיפור מסוים בהחלטתו של מנסור עבאס לזנוח את הסוגיה הערבית ולעסוק בסוגיות אזרחיות. עם זאת הוא מוסיף כי לא די בכך שכן לעבאס ישנה אידיאולוגיה שעימה הוא עצמו לא מסכים. "הצעד הבא הוא שלא יהיה האיום הזה שבמידה וחמאס יתקפו הם יגנו או לא יגנו. צריך להבין שחמאס הוא ארגון טרור שפוגע ביהודים וערבים".
על התנהלותו של מנסור עבאס ברגעי משבר ומבחן אומר חדאד כי הוא תמיד שומר על שתיקה או מתמרן על מנת לצאת מהתשובה המתבקשת, "אז אני אומר לו שאפו על זה שהוא מתרכז בחברה הערבית, אבל טעון שיפור גדול בהבנה שכדי שתהיה שותפות האמתית צריך להפנים שאנחנו חלק ממדינת ישראל והאויבים שלה, חמאס וחיזבאללה פוגעים גם בנו עובדתית. צה"ל מגן על כולנו מעבר לכך שערבים רבים כמו דרוזים ואחרים משרתים בו ובמג"ב".
על פרעות הערים המעורבות אומר חדאד כי הוא מעודד מהאירועים שכן התגלה פרצופם האמתי של חלק מהציבור הערבי ומדובר בכמה אלפים ולא מעבר לכך. כשאנחנו שואלים על התמיכה הכללית שקיבלו אותם אלפים ברחוב הערבי-ישראלי הוא אומר כי אכן זו הבעיה של הציבור הערבי. "החברה היהודית גינתה בצורה מוחלטת, ואת הבעיות הכי קשות שלנו היא השתיקה הזו, אבל היא נובעת מפחד. אני לא מפחד לדבר אבל אני משלם מחיר כבד על כך. אני מאוים בל יום. נאלצתי להוציא רישיון לנשק לפני שהגעתי לכן לארה"ב".
חדאד מבקש להעביר מסר לגולשי ערוץ 7 וקריאה שלא להיות ספקניים ולחזק את הקול המושתק והחושש בחברה הערבית.
האם החברה הערבית ישראלית אינה קשורה וכרוכה בערביי יהודה ושומרון? חדאד מזכיר את התגובה הערבית בישראל לרעיון העברתם של ישובי המשולש למדינה הפלשתינית. התגובה הייתה הפגנות ערביות, שבהן אגב מגוחך היה לראות הנפת דגלי פלשתין.
מנגד, הוא אומר, בכירים ברש"פ שעימם שוחח אמרו לו שאינם חפצים בערביי ישראל מחשש שאלה ישתלטו על הרש"פ. "יש גזענות בין ערביי ישראל לערביי הגדה ולא מדברים על זה, אבל זה קיים בצורה מטורפת".
חדאד מספר על סקר שמלמד כי רק תשעה אחוזים מערביי ישראל מגדירים את עצמם כערבים פלשתינים בעוד מעל שבעים אחוזים מגדירים את עצמם כערבים ישראלים.
על האלימות בחברה הערבית קובע חדאד כי לטווח הרחוק נדרשת מהפכה חינוכית ועיסוק בערכי סובלנות כבר מהגיל הרך, ובמקביל להתמקד בהרתעה וענישה. "חייבת להיות יחידת משטרה ייעודית לטיפול בחברה הערבית, באיכות של יס"מ". בנוסף הוא קובע כי לא יתכן שכאשר המשטרה עושה את עבודתה השופט מקל על העצור בתואנות כאלה ואחרות.