השף המצליח אלון שבו הודיע אתמול (ראשון) כי החנות והקונדיטוריה שלו פועלים בפיקוח כשרות צהר, זאת בעקבות הביקוש למוצרים כשרים. "נתחיל מהסוף: הקונדיטוריה והחנות שלנו פועלים מעכשיו בפיקוח של צהר", הוא כתב בחשבון הפייסבוק שלו. "למי מכם שלא מכיר, צהר הוא ארגון אלטרנטיבי לרבנות שמציע פיקוח משלו בכל הנוגע לכשרות". לדבריו, "מיום הפתיחה, קיבלנו בכל יום כמעט 20 הודעות או שיחות טלפון מקהל גדול של אנשים שכשרות חשובה להם (זה נשמע כמו הגזמה פראית אני יודע. זה לא, בכל היקר לי). לכולם ענינו בנימוס שאנחנו לא כשרים אבל לא פועלים בשבת ומשתמשים בחומרי גלם חלביים. חלק התבאסו, חלק כעסו, חלק גם פשוט הגיעו כי הם סמכו עלינו". עוד באותו נושא: פחות פוליטיקה, יותר עצמאות הרב החרדי מתנצל בפני ארגון רבני צהר הרב רפי פוירשטיין פורש מהנהלת ארגון צהר "עסקת החטופים - דילמה מורכבת ורבת-פנים" "החלטנו להרים את הכפפה ולעשות את הצעד הזה רק אחרי שהיינו משוכנעים שאנחנו לא עושים אף פשרה", הוסיף. "חומרי הגלם, התהליכים ומכאן גם המוצר הסופי יישארו זהים. לא שינינו שום דבר". "מאז שהתחלתי את הדרך המקצועית שלי עניינו אותי שני דברים: לעשות רק מה שאני מאמין בו, ולהנגיש אותו לכמה שיותר אנשים. אני מלמד קונדיטוריה בצורה נגישה, אני מבקש מהצוות שלי להיות נגיש ללקוחות שמגיעים אלינו ואני מתעקש להמשיך לענות לכל הודעה שאני מקבל, כל שיחת טלפון וכל מייל. לא משנה של מי או על מה", כך אלון שבו.