מתיישבים מגוש קטיף מחו אמש על פתיחת ציר טנצ'ר לערביי עזה. ציר טנצ'ר הוא כביש האורך של חבל עזה. המתיישבים נסעו בשיירה ממנחת הכניסה לנצרים לעבר ביתו של ראש הממשלה בחוות השקמים. הם הזהירו כי פתיחת הציר מסכנת את ביטחונם.

דחפורים של צה"ל הסירו את תלוליות העפר בציר, ועמדות של לוחמים ערבים הוצבו מחדש סמוך לצומת נצרים, בהסכמת ישראל. גם צומת גוש קטיף נפתח בבוקר לתנועה חופשית של ערבים. על פי ההסכם ינועו הערבים בחופשיות על הכביש, ואילו הישראלים ינועו על הדרך החוצה אותו באמצעות הגשר העובר מעליו.

הרב אופיר כהן מכפר דרום, ששלושת ילדיו נפצעו קשה בפיגוע האוטובוס ליד כפר דרום, פיגוע שיצא לפועל בהכוונתו של מוחמד דחלאן, אומר לערוץ 7 כי הממשלה נוהגת כ"כלב השב אל קיאו". עברו שנים, השלטון התחלף אך המציאות לא השתנתה, אומר כהן. לדבריו, גם הפיגוע ששלושת ילדיו נפגעו בו התרחש בסיטואציה דומה לאחר ששמעון פרס נפגש עם ערפאת והוחלט לבצע הקלות שבין היתר כללו את פתיחת הציר, שהיה עד אז חסום. אחרי שפתחו את הציר פעלו המחבלים וביצעו את הפיגוע על אוטובוס התלמידים של כפר דרום.

כהן הוסיף כי יום טוב סמייה, אלוף פיקוד הדרום לשעבר, אמר כי הפיגוע באוטובוס התלמידים היה באחריותו של מוחמד דחלאן, שהיה ברשימת מבוקשי צה"ל. המחבלים הגדולים ביותר הופכים לפרטנרים, אומר כהן. לדבריו, נראה שהממשלה עושה ניסויים ומשחקת בחיי אדם.

בתדרוך שהועבר לכתבים לסיכום הצעדים ליישום הפסקת האש אמר מפקד אוגדת עזה תא"ל גדי
שמני כי צה"ל נשאר מחויב לביטחון התושבים הישראלים, ולכן "לא יהיה ואקום ביטחוני". "צה"ל יימצא בכל מקום שיצטרך הגנה", אמר.

שמני הוסיף כי ההוראות בנוגע לפתיחה באש חודדו, וכי מעתה חייל שמזהה חמוש ערבי צריך
"לחשוב ולבחון" אם מדובר במחבל, שאפשר לירות בו, או בשוטר ערבי.

עם זאת ציין שמני כי עדיין לא סוכם בין הצדדים עניין הסיורים המשותפים. לדבריו, "חשוב שנהיה ערניים לאורך זמן כי כמות האיומים לא פחתה. החמאס לא פורק מנשקו, והפוטנציאל והכוונות לבצע פיגועים עומדים בעינם גם ברגעים אלה".

ינון מגל, הכתב צבאי של ערוץ 10, מציין בריאיון לערוץ 7 כי הצמרת הביטחונית מטילה ספק בהפסקת האש וכי הפסקת אש זו תאפשר לארגוני המחבלים, שעד עתה נרדפו, להתפנות להתארגן בשקט. הם יוכלו לפתח את היכולות המבצעיות, לשפר את טילי הקסאם, לשפר את המטענים ולנשום קצת לרווחה לקראת המאבק הבא, בו הם יהיו בעמדת פתיחה טובה יותר, אמר.

ד"ר יובל ארנון אוחנה, מזרחן ממרכז אריאל, אומר לערוץ 7 כי להודנה - הפסקת אש זמנית - מגיעים בארגונים האיסלמיים רק במצב של חולשה. רק כשנקלעים למצב של חולשה ושל חוסר יכולת להמשיך נגד היריב מבקשים הודנה. עם זאת, אומר ארנון אוחנה, ברגע שהתנאים משתנים ועידן החולשה נגמר חובה להפר את ההודנה ולחזור לג'יהאד. לדעת ארנון אוחנה, ארגוני המחבלים אכן מתכוונים להודנה, אך התנאים שבהם הם הסכימו לעשות אותה הם שסתומים שבאמצעותם הם יכולים לחזור לעימות.
ארנון אוחנה אומר כי הודנה זו היא הזדמנות למדינת ישראל להעריך את המצב ולבחון את תורת המאבק שלה ולבדוק כיצד היא שבה לעצמתה. כמו כן זוהי הזדמנות לבחון כיצד ישראל מצד אחד משתחררת מהצורך לשלוט על הערבים ומצד שני מחזקת את היישובים ביש"ע. (ש.ח.)