פורום הארגונים למען המשפחה שיגר מכתב לראש העיר הרצליה משה פדלון, בעקבות סערת חשיפת ילדי בית ספר בעיר בכיתה ב' להליכי שינוי מין של טרנסג'נדרים.
כזכור, בשיאה של הסערה ראש העיר פדלון השעה בשבוע שעבר את חבר מועצת העיר אלעד צדיקוב מתפקידו כמשנה לראש העיר, לאחר שדיבר נגד חשיפת הילדים לתהליך שינוי המין. צדיקוב, בתגובה, הודיע לראש העיר כי הוא מתפטר מהקואליציה.
ראשי פורום הארגונים למען המשפחה כתבו לראש העיר: "תפקידך כמי שעומד בראש המערכת להעניק הגנה לתתי-מערכות הפועלות בעיר וביניהן מערכת החינוך. 'אירוע שינוי התודעה' בבית הספר 'לב טוב' פורץ את הגבולות בין אמת לשקר, בין נכון לשגוי, בין אמיתי ודמיוני ומהווה לגיטימציה לתהליך כאוטי שבו נשברים המנהגים, המסורות והכללים ובמקומם מוטמע כלל חדש ששמו 'אם אני חש אני צודק'. מובן כי תהליך כאוטי זה ככל שימשך עלול להשפיע לרעה, גם על המשמעת בבית הספר".
"אנו מזכירים כי מדובר בילדים", כתבו. "הן הילד עצמו והן חבריו אינם אמורים בגיל כה צעיר לקחת חלק בניסיון שאינו יכול להיות מכונה אלא כ'ניסוי בבני אדם'. מר צדיקוב זכה ליחס מביש והושעה מתפקידו בשל הבעת עמדותיו. להווי ידוע לך כי לפי החוק אין לך סמכות להשעות מתפקידו נבחר ציבור בשל הבעת דעתו".
לדבריהם, "השתקתו של מר צדיקוב מהווה השתקה של ציבור שלם שחושש לגורל ילדיו בבתי הספר, כאמור לעיל. אנו קוראים לך לנקוט את כל הצעדים הדרושים על מנת לוודא שאירועים מסוג זה לא יחזרו על עצמם בבתי הספר בעירכם ולהכיר בכך כי זכותם של ההורים לחנך את ילדיהם במוסדות החינוך הממלכתיים מבלי לפגוע בערכי המשפחה, ובידע המדעי לפיו ההבדל בין ילד לילדה נבחן במרכיבי הכרומוזומים ולא בתודעה או בהגדרת העצמית הסובייקטיבית".
כפי שפורסם, הסיפור החל לאחר שהורי תלמידי כיתה ב' באחד מבתי הספר בעיר קיבלו מכתב מטעם בית הספר בו נודע להם שחברם לכיתה ב' נמצא בעיצומו של הליך לשינוי מין.
"כחלק מתהליך ארוך אשר מתקיים בשנה האחרונה עם תלמיד מהכיתה, בשיתוף גורמים מקצועיים, הוא ומשפחתו החליטו לשתף אתכם בשינוי המגדרי אותו הוא עובר", נכתב להורי התלמידים. "מחר, הוריו וצוות רחב מבית הספר יגיעו לכיתה ויספרו את סיפורו האישי, באמצעות הקראת סיפור תואם גיל ('אני ג'אז' מאת ג'סיקה הרת'ל), המתאר את סיפורה של ילדה שנולדה כבן, בדומה לתלמיד הכיתה, שמעתה יזוהה כבת".
במכתב הבהירה הנהלת בית הספר כי היא רואה בהליך שינוי המין של הילד בן ה-7 כהזדמנות. "בית הספר מקבל כל תלמיד באשר הוא ואנו רואים בתהליך זה הזדמנות ללמידה חברתית ערכית", נכתב. "קבלתם של ילדים אלה כילדים נורמטיביים לכל דבר היא קריטית לדימוי האישי שלהם, לביטחונם ולרווחה שלהם, הן הנפשית והן החברתית".
צדיקוב מחה על הדבר, פרסם את המכתב בחשבון הטוויטר שלו וכתב: "מנהלת ביה"ס - קונסרבטיבית. המחנכת - לסבית. הילד בכיתה ב' - עולה מאמריקה במיוחד לבצע טראנסיות בביה"ס. נהלי ביה"ס - ממחר מגיע בשמלה ורשאי שימוש בשירותי בנות. ההורים - מודרו. חלקם בהלם. מי בכלל סופר אותם? הילדים -מבולבלים ונבוכים. המשטור הפרוגרסיבי - אלים וכפייתי. ברוכים הגאים לפרוגרסלנד".
תגובות הנגד והפגנת המחאה שהתקיימה בעקבות דבריו של צדיקוב לא החלישו אותו, והוא דיבר נגד התנהלות בית הספר גם בישיבת מועצת העיר.
לדבריו, ההחלטות בנוגע לחשיפת התלמידים להליך שינוי המין של בן כיתה ב' התבצעו למרות התנגדות מנהלת בית הספר. לדבריו, "ההחלטה מתקבלת מעל הראש של מנהלת ביה"ס. היא סירבה לתהליך. במכתבה להוריי ביה"ס מיום 28/6 כותבת המנהלת: 'חשוב לי לציין שאני הבעתי את התנגדותי לפעולות שנעשו', וגם 'הנושא הובא לידיעתי רק לפני מספר ימים ללא כל אפשרות לבחון תהליך כזה שאינו מוכר ורגיש', 'לא ניתן להתחיל כל פעולה לפני שהוגשה תוכנית ובחינת המקרה באופן מעמיק עם התייחסות להשפעה המרחבית על כלל ההורים והתלמידים בכיתה ובביה"ס, זאת ועוד לפעול בחיפזון מס' ימים לסיום שנת הלימודים', 'איני חתומה על אף מסמך בנושא, ולכן לא השתתפתי בפגישות עם הורים או תלמידים כדי לקדם פעולות אלה'".